• 0
 ≫ 

BAT ušao u partnerstvo s McLarenom

 ≫ 

British American Tobacco (BAT) ušao je u globalno partnerstvo sa automobilskom grupacijom McLaren, sa kojom će sarađivati na razvoju napredne tehnologije i inovacijama usmerenim na portfolio novih proizvoda sa potencijalom smanjenja štetnosti, u kojem je BAT vodeća kompanija na svetu

  • 0

Višegodišnje partnerstvo usmereno je na ubrzanje transformacije duvanskog poslovanja kojim BAT svojim korisnicima želi da ponudi čitav niz proizvoda sa potencijalom smanjene štetnosti, te im na taj način omogući “A Better Tomorrow” (Bolje sutra). Inače, “A Better Tomorrow” je nova BAT platforma koja će biti predstavljena 14. februara ove godine zajedno sa novim McLaren bolidom za sezonu 2019.

Deo ovog partnerstva odnosi se na saradnju BAT-a sa kompanijom McLaren Applied Technologies, prvenstveno u razvoju baterija, naprednih materijala i dizajnu proizvoda. Kompanije će razvijati i deliti industrijsko znanje, kao i iskustvo u proizvodnim procesima i inovacijama.

Partnerstvo sa McLarenom omogućiće ubrzanje ostvarenja BAT-ove ambicije o transformaciji duvanskog poslovanja u smeru ponude potencijalno manje rizičnih duvanskih i nikotinskih proizvoda.

Foto: Promo

Partnerstvo je dodatno zbližilo dve kompanije koje dele strast za tehnologijom, inovacijama i dizajnom, ali i uverenje da je svrha poslovanja pružiti vidljiv i smislen društveni napredak.

Kao globalni partner tima McLaren Formula One, BAT će biti istaknut na bolidima i drugim sponzorskim pozicijama tokom cele sezone, u skladu sa pravilima i pratećom regulativom.

- Veoma smo ponosni i uzbuđeni zbog ovog partnerstva koje će nam omogućiti da dodatno ubrzamo transformaciju kompanije i tempo inovacija. Partnerstvo posmatramo kao istinsku globalnu platformu koja će dodatno istaknuti naše proizvode sa potencijalom smanjenja štetnosti koje razvijamo pod brendovima Vype, Vuse i glo. Inovacije i tehnologija podržaće našu viziju stvaranja “boljeg sutra” za naše korisnike širom sveta - izjavio je Kingsley Wheaton, BAT-ov izvršni direktor marketinga.

Foto: Promo

- Pozdravljamo ulazak BAT-a u McLaren tim i podržavamo njihovu ambiciju ostvarenja smislene i nezaustavljive promene zasnovane na inovacijama. Transformacija BAT-a je središnja tačka ovog partnerstva i zadovoljni smo što svojim iskustvom i ekspertizom možemo podržati i ubrzati njihovu ambiciju - kaže Zak Brown, izvršni direktor McLaren Racinga.

O British American Tobacco-u

British American Tobacco (BAT) je vodeća svetska kompanija za proizvodnju robe široke potrošnje različitih kategorija, pružajuči proizvode milionima potrošača širom sveta. Kompanija zapošljava više od 55.000 ljudi, uz vodeću tržišnu poziciju u više od 55 zemalja, sa fabrikama u 42 države.

Strateški portfolio kompanije sastavljen je od njenih globalnih brendova i rastućeg izbora proizvoda sa potencijalno smanjenim rizikom, a to su proizvodi na bazi isparenja, proizvodi koji zagrevaju duvan, kao i oralni duvanski i nikotinski proizvodi poput moist snuff, snus i nikotinskih kesica bez duvana. Ovi proizvodi sa potencijalno smanjenim rizikom trenutno su dostupni na 28 tržišta širom sveta, sa novim tržištima u planu.

Kompanija ima tržišnu kapitalizaciju od otprilike 61.7 milijardi funti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok