Moravski koridor u fokusu sastanka: Mihajlović razgovarala sa Skatom (FOTO)

Projektna dokumentacija je praktično završena i želimo da, uz obezbeđeno finansiranje, krajem leta ili početkom jeseni započnemo radove - rekla je Mihajlovićeva

  • 0

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom SAD Kajlom Skatom o regionalnom povezivanju Srbije i novim infrastrukturnim projektima, među kojima je i izgradnja Moravskog koridora.

Na sastanku je ocenjeno da je regionalna stabilnost važna za brži ekonomski razvoj čitavog regiona, kojem doprinosi i povezivanje u oblasti infrastrukture. Mihajlovićeva je naglasila da novi investicioni ciklus koji Srbija pokreće u 2019. čine pre svega infrastrukturni projekti od regionalnog značaja.

Skat i Mihajlović - Foto: Tanjug/ Mileta Mircetic

Jedna od glavnih tema razgovora bila je izgradnja Moravskog koridora, odnosno auto-puta Pojate-Preljina, za koji je prošle godine potpisan Memorandum sa američkom kompanijom "Behtel".

- Izgradnja Moravskog koridora je za Srbiju od strateškog značaja jer će povezati Koridor 10 i Koridor 11 preko centralne Srbije, što je važno zbog novih investicija. Projektna dokumentacija je praktično završena i želimo da, uz obezbeđeno finansiranje, krajem leta ili početkom jeseni započnemo radove - rekla je Mihajlovićeva.

Skat i Mihajlović - Foto: Tanjug/ Mileta Mircetic

Ambasador Skat rekao je da se nada da dobrom napretku projekta i da će ovaj auto-put po kvalitetu biti primer i za druge slične investicije u ovoj oblasti.

On je dodao da SAD ostaju otvorene za podršku Srbiji u sprovođenju reformi koje doprinose bržem putu Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA