≫ 

Od danas proizvodi sa KiM u centralnoj Srbiji: Do rafova marketa dovozi ih državna firma "Metohija"

Za sada, dogovoren je organizovan izlazak na tržište Srbije tri proizvođača sa KiM. U narednom periodu, kažu, biće ih mnogo više

  • 5

Proizvodi srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije od danas će se prvi put organizovano naći na policama marketa u centralnoj Srbiji. 

Za početak, vina i proizvodi zemljoradničkih zadruga sa prostora KiM biće na rafovima prodavnica Univereksporta u Novom Sadu.

- (Danas) prvi put, na organizovan način, kreće prodaja sa KiM u jednom od trgovinskih lanaca u centralnoj Srbiji, u Univereksportu u Novom Sadu - kaže za Tanjug državni sekretar u Ministarstvu privrede Branimir Stojanović.

Različito u odnosu na sve što se do sada u ovom smislu radilo, kada je reč o podršci našim proizvođačima sa KiM, je to što je sada državna firma "Metohija" posrednik, odnosno direktno otkupljuje proizvode od naših proizvođača i sklapa ugovore sa veletrgovinskim lancima na teritoriji centralne Srbije, objašnjava Stojanović.

ZA POČETAK STIŽU TRI PROIZVOĐAČA

Za sada, dogovoren je organizovan izlazak na tržište Srbije tri proizvođača sa KiM. U narednom periodu, kaže, biće ih mnogo više.

- Verujem da će ovo biti ogroman podstrek za naše ljude - ističe on.

Stojanović podseća da proizvođači sa KiM do sada nisu mogli da pristupe tržištu centralne Srbije na organizovan način. Sada, privrednici sa Kosova biće u mogućnosti da rade na kvalitetu svojih proizvoda jer im je plasiranje njihovih proizvoda omogućeno.

Njihova roba naći će se na posebnim policama u marketima na kojima će biti istaknuto da je reč o srpskim proizvodima sa Kosova.

- Za početak, u Univereksportu će se naći vina dva vinara iz Velike Hoča i jedna zemljoradnička zadruga iz Zubinog potoka koja ima asortiman sušenog voća -  navodi Stojanović.

U procesu dolaska do polica marketa, trenutno se nalazi još oko 20 proizvođača sa KiM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    20. februar 2019 | 13:58

    Pitanje za nadlezne: vec duze vreme pacijenti ne mogu da podignu lekove na recepte u severnom delu Kosovske Mitrovice? Kazu apotekari nema,a za kupiti ima. Kako i zasto to traje vise od 2 godine.

  • Cika Velja

    20. februar 2019 | 10:00

    Ako se šiptari ne sete da zabrane i izvoz u Srbiju?!

  • Тодорић

    20. februar 2019 | 14:31

    Шта ли ће нам трпати у те производе? Или су само означени?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA