Verujemo da ćemo i ove godine moći da podignemo plate i penzije: Brnabić o privrednom rastu i novim investicijama

Moramo da budemo oprezni i da to ne ugrozi fiskalnu stabilnost - rekla je premijerka Srbije

  • 18

Premiejrka Srbije Ana Brnabić je, gostujući u emisji "Oko" na Radio-televiziji Srbije, govorila o privrednom rastu, pa uz ocenu da je zabeležena manja proizvodnja "Fijata", ali da Železara nije smanjila proizvodnju, konstatuje da je i evropska privreda "usporila".

- Izmedu ostalog i nemačka i italijanska privreda, koje su glavni partneri Srbije - kaže premijerka, a na opasku da EPS kasni sa strukturnim reformama, kaže da su neke reforme u tom javnom preduzeću otpočele, ali da ima još mnogo posla i da se na tome radi sa MMF-om.

Pominjala je suficit u budžetu i činjenicu da javni dug pada, te naglasila da nema problema sa daljim povećanjem penzija i plata.

- Moramo da budemo oprezni i da to ne ugrozi fiskalnu stabilnost, ali verujem da ćemo i ove godine moći da podignemo i penzije i plate - rekla je Brnabić.

FOLKSVAGEN JOŠ NIJE DONEO ODLUKU O DOLASKU U SRBIJU

"Folksvagen" još nije doneo odluku o eventualnom dolasku u Srbiju, rekla je premijerka i navela, ta kompanija još nije donela odluku o izgradnji svog novog pogona u ovom regionu.

- Tek treba da se donese takva odluka, a ako se donese, mi ćemo se boriti, daćemo sve od sebe kao što dajemo za sve ostale investicije. To bi bila neverovatna šansa za Srbiju - rekla je Brnabić i dodala da Srbija u odnosu na neke zemlje regiona ima lošiju poziciju, jer nije clanica Evropske unije, ali da s druge strane ima dosta dobru saradnju s nemackim privrednicima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    21. mart 2019 | 20:43

    I akcize i nove namete👏👏

  • Milos

    21. mart 2019 | 20:42

    Smanjili ste pa ce da povecate i taman bicemo na =0 a.cene odose u nebo?

  • Deki

    21. mart 2019 | 20:44

    Pa red bi bio,kad je vec sve nenormalno poskupelo,ali ne ides ti druze u prodavnicu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA