Ako ste prošle godine zaradili više od ovog iznosa, imate rok do 15. maja da to prijavite

Poreska prijava za godišnji porez na dohodak građana može se podneti u papirnom i elektronskom obliku

  • 5

Svi koji su tokom protekle godine mesečno inkasirali više od tri prosečne zarade, imaju rok do 15. maja da plate porez na dohodak.

Prijava se odnosi na fizička lica koji su rezidenti, odnosno državljani, za dohodak ostvaren na teritoriji Republike Srbije i u drugoj državi, kao i na nerezidente za dohodak ostvaren na teritoriji naše zemlje.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna godišnja zarada po zaposlenom u Republici Srbiji isplaćena u 2018. godini iznosi 823.548 dinara.

- Neoporezivi iznos dohotka za 2018. godinu od 2.470.644 dinara predstavlja trostruki iznos prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Republici u 2018. godini - objašnjavaju u Poreskoj upravi.

Za sve iznad toga plaća se porez na dohodak.

Poreska prijava za godišnji porez na dohodak građana može se podneti u papirnom i elektronskom obliku na obrascu PPDG-2R.

(G. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    2. april 2019 | 12:21

    “prosecna godisnja zarada za 2018. je bila 823.500,00 DIN.“ Ovaj podatak nam u stvari pokazuje koliko je stanje u Srbiji ocajno! Zasto? Zato sto velika vecina zivi na ivici egzistencije sa mizernim platama, a ako i pored toga dobijemo ovaj prosjek, onda to znaci da ima jedan mali broj onih koji „nam dusu vade“ i zaradjuju ekstremno puno bogateci se na sirotinji! Ono sto je najgore-nema srednje klase!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA