≫ 

Bankari besni: Šuška se da zbog odluke o švajcarcima ostaju bez 13. plate?

Odluka o zaduženim u švajcarskim francima naterala je jednu banku da razmatra ukidanje 13. plate

  • 20

Leks specijalis koji je usvojen za zadužene u švajcarskim francima, obradovao je oko 16.000 dužnika, ali ne i bankare. Posle donošenja ove  odluke, ostalo je nedorečeno kakva sudbina čeka one koji su u međuvremenu ostali bez stana, one koji su svoje kredite pretvorili u evre, ali i banke, odnosno njene zaposlene.

Naime, šuška se kako se u bankarskim krugovima širi pitanje kakve će posledice biti po same bankare posle ove odluke.

Očekuje se, a tako su najavili i predstavnici države, da najveći deo tereta padne upravo na banke, pa ima smisla bojazan da se isti može preliti i na zaposlene u bankama.

Foto: Shutterstock, Pixabay

U prilog tome ide i činjenica da, prema našim saznanjima, jedna velika banka koja posluje u Srbiji zbog toga razmatra ukidanje 13. plate. Ova najava naljutila je radnike te banke, pa se s nestrpljenjem očekuje epilog. Naročito, ukoliko i druge banke odluče da primene sličan recept.

Mi smo danas razgovarali sa nekoliko predstavnika banaka, ali i bankarskog udruženja i njihov zajednički stav je da je još uvek prerano davati prognoze kako će banke da iznesu teret leks specijalisa, odnosno kako će da ga raspodele.

Treba napomenuti i da nema mnogo onih koje trenutno posluju u našoj zemlji, a koje u velikom broju imaju emitovane kredite u švajcarskim francima.

Ono na čemu će da rade, ističu, jeste rešenje koje će svima ići u prilog.

VIDEO: Vučić iznenadio demonstrante zadužene u švajcarcima

(V.B/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    16. april 2019 | 20:03

    Lepo arce sto su oteli od naroda 13 plata uzeli su 113 plata do sada krvopije

  • Savo

    16. april 2019 | 19:35

    Neko nema ni 12tu a vi kukate za 13 i treba da ostanete bez nje

  • pomoć

    16. april 2019 | 19:15

    Uvek me interesovalo da saznam zašto "švajcarci" nisu uzeli kredit u evrima, a mogli su? U to vreme nije bilo moguće da svako uzme kredit u švajcarcima, samo preko veze. I ko im je sada kriv. Hoćemo i nama država da pomogne koji imamo kredite u evrima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA