Novi Sad dobija najsavremeniju fabriku slatkiša: Predsednik Vučić sastao se sa delegacijom kompanije Bari Kalebo

Očekuje se da fabrika počne sa radom 2021. godine.

  • 70

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom kompanije Bari Kalebo (Barry Callebaut) koju je predvodio generalni direktor kompanije Antoan de Sen Afrik.

Predsednik Vučić je rekao da je izuzetno zadovoljan i ponosan što može da u Srbiju dočeka kompaniju koja je izvozno orijentisana i lider u prehrambenoj industriji.

- Ne samo da će Bari Kalebo dovesti vrhunsku tehnologiju i ekspertizu u našu zemlju, već i investicije i nova radna mesta. Srbija će pružiti svu neophodnu podršku da ovaj poduhvat uspe - istakao je predsednik Vučić.

Generalni direktor Bari Kalebo Grupe Antoan de Sen Afrik je rekao da je kompanija bila veoma uspešna u Jugoistočnoj Evropi u proteklim

godinama. Novi Sad je savršena lokacija za njih, jer je to drugi po veličini grad u Srbiji, ima prestižan univerzitet i sve to im omogućava pristup neophodnim resursima za realizaciju planova.

Foto: Promo

- Kompanija Barry Callebaut je u protekih nekoliko godina veoma uspešna u jugoistočnoj Evropi. Zahvaljujući novoj fabrici u Novom Sadu, u skladu sa našom strategijom "pametnog upravljanja rastom", bićemo u mogućnosti da proširimo poslovanje u regionu i snabdevamo postojeće i nove kupce širokim asortimanom čokolada, smeša i punjenja. Fabrika će predstavljati regionalni centar iz kog će Barry Callebaut snabdevati čokoladom tržišta jugoistočne Evrope koja beleže veliki rast - kazao je Antoan de Sen Afrik.

Predsednik Vučić pozdravio je potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije, Grada Novog Sada i kompanije Barry Callebaut South East Europe d.o.o. Planirana je izgradnja nove fabrike čokolade u Novom Sadu koja bi imala početni proizvodni kapacitet od preko 50.000 tona godišnje. Investicija će u toku narednih 5 godina iznositi 50 miliona evra.

Bari Kalebo je najveći pojedinačni prerađivač kakaovca na svetu kao sirovine za konditorsku industriju sa sedištem u Cirihu.

Planirano je da ovo najmodernije postrojenje ima početni proizvodni kapacitet od preko 50.000 tona godišnje. Predviđeno je da ukupan obim investicije tokom petogodišnjeg perioda dostigne 50 miliona evra (56,7 miliona švajcarskih franaka).

Očekuje se da fabrika počne sa radom 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Armin

    19. april 2019 | 08:19

    Razvoj grada Novog Sada veoma značajan, izgradnjom fabrike u centru Vojvodine, otvorena mogućnost za žitelje grada i sve one koji to nisu a gravitiraju prema Novom Sadu da poboljšaju životni standard. Investicije koje su na pomolu će u mnogome doprineti kompletnom razvoju zemlje.

  • miladin

    18. april 2019 | 23:26

    Još jedna značajna investicija.

  • Kaca

    18. april 2019 | 23:36

    Primer dobre saradnje i mogucnost razvijanja industrije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA