≫ 

Andrija je dobio zlatnu medalju za svoje vino: Sin je našeg čuvenog producenta i najbolji student u poslednjih 25 godina! (FOTO)

Moj master rad za fakultet je sadržan u 190 strana rečenica, grafikona i formula. Vino “Nikad nije kasno” je moj pravi master rad za mog oca, a zlatna medalja za to vino je potvrda da 10 godina mog druženja sa vinogradima i vinom nije bilo uzaludno

  • 5

Andrija Jakšić, sin producenta Žike Jakšića, nedavno je osvojio zlatnu medalju za vrhunski kvalitet svog vina "Nikad nije kasno", a to i ne čudi kad čujete da je ovaj momak završio master na prestižnom Institutu za vinarstvo i enologiju u Vajnsbergu u Nemačkoj - i to kao najbolji student tog fakulteta u poslednjih 25 godina!

Da je vrhunski u pravljenju vina, potvrdila je komisija, u kojoj su bili najeminentniji somelijeri i enolozi. Andrijino vino se nadmetalo na “slepoj”degustaciji u konkurenciji od više od 80 različitih vina iz Srbije, Makedonije i Crne Gore, i zasluženo odnelo zlatnu medalju.

Na pitanje kako doživljava ovu nagradu, Andrija, koji je još sa 16 godina u srednjoj školi sam izabrao vinogradarstvo kao smer, kratko je odgovorio:

- Moj master rad za fakultet je sadržan u 190 strana rečenica, grafikona i formula. Vino “Nikad nije kasno” je moj pravi master rad za mog oca, a zlatna medalja za to vino je potvrda da 10 godina mog druženja sa vinogradima i vinom nije bilo uzaludno - rekao je Andrija za Telegraf.rs

Nikad nije kasno vino, Andrija Zika Jaksic Vrhunsko vino "Nikad nije kasno" Foto: Promo

Da je naziv “Nikad nije kasno” sinonim za kvalitet već četvrtu sezonu svedoči emisija Andrijinog oca, koja obara sve rekorde gledanosti na televizijskom nebu. Najveću zaslugu za to nosi kreator i domaćin emisije Žika Jakšić, koji je stereotipne emisije tog tipa zamenio novim standardima koje publika obožava zbog čiste emocije, iskrenosti, lepe muzike i ljubavi.

Nikad nije kasno vino, Andrija Zika Jaksic Andrija je ubedljivo najbolji stvaralac vina; Foto: Promo

Tako da brend “Nikad nije kasno” polako od sinonima za vrhunski televizijski sadržaj postaje i sinonim za fenomenalno vino.

Komisija za ocenjivanje kvaliteta vina je radila u sledećem sastavu: Prof. dr Vladimir Puškaš ( Tehnološki fakultet, Novi Sad ), Prof. dr Radmila Pajović – Šćepanović (Biotehnički fakultet, Podgorica ), Doc. dr Dragoslav Ivanišević (Poljoprivredni fakultet, Novi Sad), Doc. dr Uroš Miljić (Tehnološki fakultet, Novi Sad), dipl. inž. Miodrag Kertes (Enološka stanica, Vršac) i master inž. Jovana Đuran (Tehnološki fakultet, Novi Sad).

Zvanična dodela priznanja će se održati 11. maja na otvaranju 86. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zvoncica

    8. maj 2019 | 19:47

    Divim se ovakvim mladim ljudima! Samo napred i puno sreće.

  • MK

    8. maj 2019 | 18:37

    Bravo bravo bravo za mladog Andriju i da bude još još medalja a za tatu veliki pozdrav!

  • Mako

    8. maj 2019 | 18:12

    A sada da ga Srbija podrži i obezbedi mu izvoz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA