• 12

Oglasio se Huavei posle odluke Gugla

Poručio je da će pružiti podršku svim postojećim korisnicima

  • 12

"Alphabet Inc's Google", krovna Guglova firma, odlučila je da prekine saradnju sa Huaveijem, sada se oglasila i ta kompanija.

Kako javlja portal Verge, Huavei je poručio kako će, u vidu bezbednosnih ažuriranja, pružiti podršku svim postojećim korisnicima, ali i svima koji će kupiti njihove uređaje koji su trenutno na zalihama širom sveta.

- Huavei je značajno doprineo razvoju i rastu sistema Androida širom sveta. Kao jedan od ključnih partnera Androida blisko smo sarađivali s njihovom platformom otvorenog izvora kako bismo razvili sistem koji će biti na korist kako korisnicima, tako i industriji - navodi se u saopštenju.

Huavei će nastaviti da pruža ažuriranja i nastaviće sa izgradnjom sigurnog i održivog softverskog sistema kako bi svim korsnicima pružili najbolje iskustvo, poručili su iz kompanije.

Ovde nije reč o potpunom prekidu poslovanja između te dve kompanije, jer će Huavej i dalje imati pristup Android verzijama softvera koji su dostupni preko open source licence.

Iz kompanije Gugl su istakli da će Gugl plej biti i dalje dostupan:

Pridržavamo se zahteva i pratimo dalji razvoj situacije. Za korisnike naših usluga, Google Play i Google Play Protect će nastaviti da funkcionišu na postojećim Huavei uređajima -

To je potvrdio i Android:

- Svim Huavei korisnicima, u vezi sa daljim koracima koje ćemo preduzeti po pitanju nedavne odluke američke vlade: Uveravamo vas da će, iako se pridržavamo svih zahteva američke vlade, usluge kao što su Google Play i Google Play Protect nastaviti da funkcionišu na postojećim Huavei uređajima -

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DrTomic

    Ameri nisu vise dorasli za kunkurenciju..

  • Dika

    Kada Američka telekomunikaciona infrastruktura bude doživljavala kolaps, zbog tehnologije koja ne zadovoljava potrebe američke privrede, vrlo brzo će se Huawei vratiti na njihovo tržište, jer Huawei je pre svega kompanija iz oblasti telekomunikacija(bazne stanice, repetitori, ruteri...), a tek mobilna kompanija. Njihova tehnologija što se toga tiče je neprevaziđena. Pozdrav.

  • Sasa

    Pocesace se Huawei od tuge ,izmislice sami resenje..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima