EPS U BORBI SA NEVREMENOM: Sve manje kvarova, sve monterske ekipe na terenu!

Na području "Elektrosrbije", gde je bilo najviše snežnih padavina i vetra, situacija je mnogo stabilnija nego prethodnih dana, a problemi sa napajanjem su samo u planinskim mestima gde se zbog otežane prohodnosti ne može prići

  • 1

Situacija sa snabdevanjem elektirčnom energijom u krajevima pogođenim velikim snežnim padavinama i jakim vetrom se stabilizuje, a problema ima samo u brdsko-planinskim područjima gde su putevi neprohodni i gde monterske ekipe ne mogu da priđu dalekovodima i trafostanicama, saopštio je EPS.

VIŠE OD 6.500 GRAĐANA BEZ STRUJE: Nevreme izazvalo klizišta i pokidalo dalekovode

Danas popodne električnu energiju na celoj teritoriji Srbije nije imalo oko 13.000 kupaca, što je svega 0,2 odsto u odnosu na ukupan broj od 3,5 miliona kupaca. Monterske ekipe su danonoćno na terenu i čine sve kako bi se u što kraćem roku otklonili kvarovi.

Na području "Elektrosrbije", gde je bilo najviše snežnih padavina i vetra, situacija je mnogo stabilnija nego prethodnih dana, a problemi sa napajanjem su samo u planinskim mestima gde se zbog otežane prohodnosti ne može prići, saopštava EPS.

Monterima ovog privrednog društva pomažu ekipe iz drugih delova „Elektroprivrede Srbije“ i na terenu je 175 ekipa, a i na području „Jugoistoka“ na terenu su sve ekipe koje ulažu velike napore da se probiju kroz zavejane puteve i reše kvarove.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Prema najavama meteoroloških službi, očekuje se smirivanje vremenskih prilika, što će doprineti i bržem otklanjanju kvarova i potpunoj stabilizaciji snabdevanja električnom energijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    8. mart 2015 | 23:19

    Ja svedocim od kafane do kafne. Svedocim. Od cetvrtka stuje nemamo. Malo danas sat,dva. Valjevska sela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA