EPS: Nema privatizacije TENT-a

Niko nikad nije ni planirao ni pominjaio prodaju ili privatizaciju bilo kojeg dela imovine EPS, a posebno ne Termoelektrana "Nikola Tesla" koje su nosilac energetske stabilnosti Srbije

  • 0

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" najoštrije demantuje, kako je saopšteno, netačne i zlonamerne tvrdnje o privatizaciji ogranka TENT koje je zarad jeftinih političkih poena izneo Dragan Đilas.

- Niko nikad nije ni planirao ni pominjaio prodaju ili privatizaciju bilo kojeg dela imovine EPS, a posebno ne Termoelektrana "Nikola Tesla" koje su nosilac energetske stabilnosti Srbije - piše u saopštenju EPS-a.

EPS je samo u poslednjih nekoliko godina realizovao i započeo projekte vredne više stotina miliona evra za modernizacije proizvodnje i unapređenja zaštite životne sredine u ogranku TENT. Revitalizovana su dva najjača termo bloka u Srbiji u okviru TENT B, modernizovana tri i ove sedmice započeta revilatizacija četvrtog bloka snage veće od 300 megavata u TENT A. Odobrena je i promena strategije kojom će se omogućiti da dva najstarrija bloka A1 i A2 produže radni vek u narednim decenijama.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

U toku je projekat odsumporavanja dimnih gasova u TENT A, vredan više od 160 miliona evra, kao i drugi projekti kojim se dostižu evropski ekološki kriterijumi i osigurava nastavak proizvodnje. Time su obezbeđena radna mesta i stabilno snabdevanje električnom energijom za domaćinstva i privredu u Srbiji. Đilas priča da će zaustaviti nepostojeću privatizaciju TENT-a i igra se sa zaposlenima u EPS-u i članovima njihovih porodica zarad svog ličnog političkog interesa.

EPS moli da se ne unosti nemir kod građana zbog političke kampanje u kojoj se očigledno ne preza ni od korišćenja potpunih neistina i deiznformacija, zaključuje se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA