Investicije EPS-a za razvoj istočne Srbije: Milorad Grčić, v. d. direktora EPS posetio Majdanpek

Rekonstrukcija trafostanica i obnova distributivne mreže omogućile su i smanjenje gubitaka električne energije na teritoriji Majdanpeka, a nova ulaganja doprineće ekonomskom razvoju

EPS, Milorad Grčić
Foto: Danilo Mijatović

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" nastavlja investicije u opštini Majdanpek, u kojoj je u poslednje dve godine uloženo 17 miliona dinara u rekonstrukciju niskonaponske mreže i 30 miliona dinara u TS "Donji Milanovac" za pouzdano snabdevanje električnom energijom oko 10.000 potrošača, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS koji je posetio Majdanpek.

- EPS u poslednjih nekoliko godina pokušava da uradi nešto što se decenijama nije radilo širom Srbije. Investiramo velika sredstva u proizvodne i distributivne kapacitete. I u opštini Majdanpek, kojoj pripadaju i Donji Milanovac i Lepenski Vir, u prethodnih godinu i po, dve unapredili smo mrežu. Radimo i projekat za snabdevanje lokaliteta Lepenski Vir, uzimajući u obzir planove koje država ima za ovaj deo Srbije - rekao je Grčić.

Rekonstrukcija trafostanica i obnova distributivne mreže omogućile su i smanjenje gubitaka električne energije na teritoriji Majdanpeka, a nova ulaganja doprineće ekonomskom razvoju.

Grčić je sa rukovodstvom opštine posetio više lokacija na kojima su završeni ili planirani radovi i dogovorena je sanacija jednog dela niskonaponske mreže od Debelog Luga do železničke stanice. U planu je i da se radi niskonaponska linija na Miroču, potez prema Mihajlovu, kao i investicije koje će stabilizovati napajanja pojedinih naselja na području opštine Majdanpek, pre svega mesta Rudna Glava. Dogovoreno je da se osigura kvalitetno napajanje i za arheološki lokalitet Lepenski Vir, koji je izuzetno veliki potencijal za razvoj turizma.

Foto: Milena Đorđević

Grčić je istakao da EPS ulaže značajna sredstva u taj deo Srbije sa ciljem da se svakom korisniku obezbedi sigurno snabdevanje električnom energijom.

- Bez infrastrukture i stabilnog snabdevanja električnom energijom nema razvoja nijednog dela Srbije. Cilj EPS-a je da doprinese stvaranju boljih uslova za život i poslovanje, otvaranje novih fabrika i radnih mesta. Da ljudi ne razmišljaju da odu, već da shvate da se ovde može lepo živeti – rekao je Grčić.

Dejan Vagner, predsednik opštine Majdanpek je zahvalio Grčiću na poseti i istakao da do sada direktor EPS-a nije bio u toj opštini.

- Napravili smo značajne dogovore i razmotrili stanje trafostanica i srednjenaponske i niskonaponske mreže na području Majdanpeka i precizirali aktivnosti koje će da krenu koliko sutra. Sve što je dogovoreno moglo bi da se reši najkasnije u naredne tri do četiri godine – rekao je Vagner.

Na području opštine Majdanpek zajedno sa Donjim Milanovcem ima oko 10.000 potrošača, a mreža je duga više od 1.000 kilometara na izuzetno nepristupačnom terenu. Ulaganjem u unapređenje distributivne mreže EPS gradi infrastrukturu koja je osnova za razvoj privrede i turizma i time otvaranje novih radnih mesta na području Majdanpeka.

(Telegraf.rs/ PR)

Tagovi: Elektroprivreda Srbije, JP EPS, Majdanpek, Milorad Grčić, Vagner

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Prvi ugovor o prodaji „zelene“ električne energije

Prvi rezultati kontrole zbog propusta u radu: Smene 23 odgovornih u JP EPS i EPS Distribuciji

Hapšenja zbog krađe: Uspešna saradnja službi EPS-a i MUP-a

Hapšenje zbog zloupotrebe: Uspešna saradnja JP EPS i MUP Srbije

Otvoren Međunarodni sajam energetike

Delegacija MMF-a posetila „Kolubaru“ i TENT A

Kopaonik dobio najmoderniju trafostanicu u Srbiji (FOTO)

Milorad Grčić, v. d. direktora EPS, obišao dve rekonstruisane TS u Subotici

Uspešni pregovori sa rumunskom "Hidroelektrikom"

Modernizacija svih delova EPS-ovog sistema u cilju unapređenja poslovanja (FOTO)

Grčić i Vesić posetili dispečerski centar

Grčić obišao radove na TS "Sobovica": EPS gradi infrastrukturu za razvoj Srbije (FOTO)

Ministar energetike i v. d. direktora EPS na završetku kapitalnog remonta bloka A4 u TENT A

Čestitka Milorada Grčića, v. d. direktora "Elektroprivrede Srbije", povodom 6. avgusta Dana rudara

Nastavak saradnje EPS i "Silovije mašini": Ugovoren završetak revitalizacije HE "Đerdap 1"

Sa konferencije o investicijama u srpskoj energetici: EPS-ove investicije su garant stabilnosti

Uspešna saradnja službi EPS-a i MUP-a

Grčić i Antić na 1. maj posetili radnike na remontu u TENT A

Međunarodne finansijske institucije: Menadžment EPS-a posvećen reformama

EPS: Nema privatizacije TENT-a

Počinje kapitalni remont bloka TENT A4

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima