Milorad Grčić, v. d. direktora EPS, obišao dve rekonstruisane TS u Subotici

Ulaganja EPS od tri miliona evra

  • 0

Investicijom od tri miliona evra "Elektroprivreda Srbije" završila je rekonstrukciju dve visokonaponske trafostanice u Subotici, koje će obezbediti građanima i privredi bolјe snabdevanje električnom energijom, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

On je sa Dragim Vučkovićem, načelnikom Severno-bačkog okruga obišao rekonstruisane trafostanice 110/20 "Subotica 1" i "Subotica 2" i istakao da je ta rekonstrukcija veoma značajna za dalјi industrijski razvoj Subotice i dolazak novih investitora.

Trafostanica "Subotica 1" završena je 1959. godine i prvi put posle 59 godina je trafostanica u potpunosti rekonstruisana i modernizovana, sa povećanim kapacitetom. Trafostanica "Subotica 2" je izgrađena 1976. godine i njoj je rekonstrukcijom povećan kapacitet, a modernizacijom su stvoreni uslovi za priklјučenje novih korisnika.

- Energetska infrastruktura je preduslov za dolazak investitora, izgradnju fabrika i otvaranje novih radnih mesta. Investicijama u rekonstrukciju trafostanica u Subotici sada je sve digitalizovano i na dalјinskom upravlјanju, tako da u slučaju prekida u napajanju može brzo da se reaguje - rekao je Grčić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je čestitao gradskim vlastima Subotice ističući da su veoma ekspeditivni kada je u pitanju neophodna dokumentacija za realizaciju projekta.

- Srbija zahvalјujući politici Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, doživlјava ekonomski i privredni prosperitet, a da bi se nastavio neophodno je obezbediti infrastrukturu, gde su dve osnovne stvari: putevi i napajanje električnom energijom. Naš zadatak je da obezbedimo napajanje električnom energijom u svakom gradu, naselјu i mesnoj zajednici, u zavisnosti od nivoa potreba. Važan zadatak za EPS je rekonstrukcija trafostanica u Srbiji, mnogo toga je urađeno prethodnih godina, ali pred nama je i dalјe veliki posao jer se decenijama unazad skoro ništa nije radilo osim hitnih popravki - rekao je Grčić.

U Suboticu je u prethodnom periodu došao veliki broj stranih investitora, kao što su "Simens", "Svarovski", "Kontinental", "Kalcedonija", "Amatek"...

Vučković je zahvalio Grčiću na poseti i naglasio da je to prva poseta direktora tog preduzeća posle više decenija.

- Dugujemo veliku zahvalnost za ovu investiciju u trafostanice Subotica 1 i 2 i što je ona bila od prioritetnog značaja za EPS – rekao je Vučković. - Subotica je proširila energetske kapacitete i obezbedila sebi budućnost po pitanju napajanja strujom, a stabilno snabdevanje posebno će osetiti potrošači naselјa Aleksandrovo i Novi Žednik, ali i ceo južni, jugoistočni i jugozapadni deo Subotice.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA