• 3

Bager prešao Ibarsku magistralu

Transport rudarske opreme uspešno nastavlјen

EPS bager

Foto: Natalija Živković

Rotorni bager „glodar 10“ i „bandvagen“ jutros su prešli Ibarsku magistralu i kroz tamnavske kopove nastavili ka novoj radnoj poziciji, kopu „Radlјevo“.

Na trasi dugačkoj punih 24 kilometara od Polјa „D“ do kopa „Radlјevo“, rudarska oprema je do sada prešla preko tri pružna prelaza, lokalnog puta i Ibarske magistrale. Predviđeno je da u narednim danima bager i „band“ pređu reku Kolubaru i preko tamnavskih kopova dođu do kopa „Radlјevo“ do početka oktobra.

Po dolasku opreme u zonu budućeg kopa „Radlјevo“ planiran je servis opreme i montiranje sistema, kako bi početkom novembra sistem za otkopavanje otkrivke počeo sa radom.

Najkompleksiji i najduži transport proizvodne opreme u istoriji Rudarskog basena „Kolubara” i „Elektroprivrede Srbije“ preduslov je za otvaranje kopa „Radlјevo“, na kome će, kako je planirano od novembra početi proizvodnja otkrivke.

Proizvodnja uglјa na kopu „Radlјevo“ izuzetno je važna za stabilnost proizvodnje uglјa u kolubarskom uglјenom basenu i sigurnost elektroenergetskog sistema Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima