Uspešno završen transport rudarske opreme u RB „Kolubara“

Bager ”glodar 10” stigao u Radlјevo

  • 0
EPS, Glodar 10 Foto: Natalija Živković

Rotorni bager „glodar 10“ i bandvagen u njegovoj pratnji stigli su do lokacije na Radlјevu. Rudarska oprema je stigla do odredišta neposredno uz usek budućeg kopa „Radlјevo“, čime je uspešno završen transport trasom dužine 24 kilometra.

Na placu za remont je predviđen servis rotornog bagera i vraćanje dela opreme koja je, pre početka, a radi lakšeg transporta demontirana sa bagera. U toku je priprema i montaža kompletnog proizvodnog sistema za početak eksploatacije na kopu „Radlјevo“.

Najkompleksniji i najduži transport proizvodne opreme u istoriji Rudarskog basena „Kolubara” i „Elektroprivrede Srbije“ bio je preduslov za otvaranje kopa „Radlјevo“, na kome će, kako je planirano od novembra početi proizvodnja otkrivke. Proizvodnja uglјa na kopu „Radlјevo“ izuzetno je važna za stabilnost proizvodnje uglјa u kolubarskom uglјenom basenu i sigurnost elektroenergetskog sistema Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA