• 0

Uspešno završen transport rudarske opreme u RB „Kolubara“

Bager ”glodar 10” stigao u Radlјevo

  • 0
EPS, Glodar 10

Foto: Natalija Živković

Rotorni bager „glodar 10“ i bandvagen u njegovoj pratnji stigli su do lokacije na Radlјevu. Rudarska oprema je stigla do odredišta neposredno uz usek budućeg kopa „Radlјevo“, čime je uspešno završen transport trasom dužine 24 kilometra.

Na placu za remont je predviđen servis rotornog bagera i vraćanje dela opreme koja je, pre početka, a radi lakšeg transporta demontirana sa bagera. U toku je priprema i montaža kompletnog proizvodnog sistema za početak eksploatacije na kopu „Radlјevo“.

Najkompleksniji i najduži transport proizvodne opreme u istoriji Rudarskog basena „Kolubara” i „Elektroprivrede Srbije“ bio je preduslov za otvaranje kopa „Radlјevo“, na kome će, kako je planirano od novembra početi proizvodnja otkrivke. Proizvodnja uglјa na kopu „Radlјevo“ izuzetno je važna za stabilnost proizvodnje uglјa u kolubarskom uglјenom basenu i sigurnost elektroenergetskog sistema Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima