• 0

EPS investira i modernizuje

Milorad Grčić, v. d. direktora EPS i Darko Glišić, predsednik opštine UB, pustili u rad novu TS „Čučuge“

  • 0

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ i Darko Glišić, predsednik opštine UB, pustili su u rad novu trafostanicu 35/10 kV  „Čučuge“, koja će dodatno poboljšati sigurnost napajanja električnom energijom građana i privrede ovog dela Srbije. Oni su obišli i završne radove na novoj visokonaponskoj trafostanici 110/35 kV „Ub“ u industrijskoj zoni.

-  Ubsko područje se ekonomski razvija, a sa stanovišta snabdevanja  to je prilično težak teren u koji se, nažalost, decenijama nije ulagalo decenijama. Shodno uspešnoj razvojnoj i ekonomskoj politici Aleksandra Vučića, izgradnjom autoputa Ub postaje sve interesantniji i neophodno je bilo baviti se rekonstrukcijom i izgradnjom mreže za snabdevanje električnom energijom. Danas smo svedoci da Ub ima dve nove trafostanice u industrijskoj zoni, najmodernije, potpuno automatizovane. U ove dve trafostanice uloženo je oko 4,5 miliona evra, a u poslednje četiri godine u ovom kraju investirali smo oko milijardu dinara i uradili više od 84 kilometra niskonaponske mreže – rekao je Grčić.

On je istakao da je trafostanica  „Ub“ 110/35 kV veoma važna za budućnost Uba. Povećana je instalisana snaga ove TS, sa 4 megavolt-ampera na 31,5 megavolt-ampera u ovoj fazi. Ostavljena je mogućnost i da se sa rastom potreba snaga TS udvostruči u sledećoj investicionoj fazi. Prvi čovek EPS-a je naglasio da se sa EMS gradi novi kabl za TS „Ub“.

Milorad Grčić, v. d. direktora EPS i Darko Glišić, predsednik opštine UB, pustili u rad novu TS „Čučuge“

Foto: Danilo Mijatović

- Instalisana snaga nove trafostanice u Čučugama je osam megavolt-ampera i iz nje je izvedeno pet 10 kV izvoda za okolna naselja. To će povećati pouzdanost napajanja i omogućiti priključenje novih korisnika. Pojačavamo i stabilizujemo sigurnost napajanja za sve potrebe žitelja 20 okolnih sela. To je veoma važno jer građani više neće imati problema u napajanju, što je posebno bitno za poljoprivredu i preradu. Naš cilj je da svako domaćinstvo ima stabilno snabdevanje – rekao je Grčić.

Darko Glišić, predsednik opštine Ub, zahvalio se državi Srbiji i rukovodstvu „Elektroprivrede Srbije“ u ime svih građana ove opštine, jer su dva kapitalna objekta privedena kraju.

- Jednu trafostanicu smo pustili u rad, a očekujemo da druga počne da radi do kraja godine. To su temelji našeg daljeg razvoja i to daje mogućnosti da se dalje razvijamo i dostignemo viši nivo. Bilo je ranije  problema u snabdevanju električnom energijom u čitavom ovom spletu sela, ali dočekali smo taj dan da možemo da kažemo da smo to rešili – rekao je Glišić. - Uz manje nadogradnje koje će se desiti uskoro, u potpunosti ćemo stabilizovati svaki zaseok. Posle nekoliko godina predanog rada, završili smo veliki posao i idemo dalje sa novim radovima.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima