• 0

EPS stabilno i bez problema

Milorad Grčić, v. d. direktora EPS, obišao poplavljeno područje Ljubovije

  • 0

Sistem „Elektroprivrede Srbije“ stabilno funkcioniše, a termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovcu i Rudarski basen „Kolubara“ potpuno su bezbedni u situaciji trenutnih vremenskih nepogoda – rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora EPS, koji je odmah izašao na teren i u prvim satima obišao poplavljeno područje u Ljuboviji.

Grčić je naglasio da je u Ljuboviji potpuno urodilo plodom to što je EPS u prethodne četiri godine uradio 103 kilometra potpuno nove niskonaponske mreže i taj deo je odlično izdržao ovo veliko nevreme. Prvi čovek EPS-a je rekao da su zbog bezbednosti građana u jednom momentu privremeno bile isključene četiri trafostanice da ne bi došlo do većih oštećenja.

- Sada vraćamo na mrežu sve privremeno isključene i u Ljuboviji manje od 100 domaćinstava nema napajanje električnom energijom. Sve mobilne snage, svi monteri su usmereni sada na Arilje, jer je tamo složenija situacija – rekao je Grčić.

On je dodao da će ekipe na terenu intervenisati u zavisnosti od nivoa padavina i da će svi proizvodni i distributivni kapaciteti EPS-a biti u pripravnosti zbog vremenskih nepogoda.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima