• 1

Uspešna saradnja u borbi protiv krađa i prevara

Uhapšeno 12 osoba

  • 1

Po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, policijski službenici Uprave kriminalističke policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno informativna agencija, u saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS, uhapsili su 12 osoba osumnjičenih za krivična dela računarska sabotaža i računarska prevara. Tim krivičnim delima naneli su višemilionsku štetu JP EPS. Ove osobe su, korišćenjem posebno izrađenih uređaja, onemogućavale ispravno merenje utrošene električne energije na većem broju brojila, kod pravnih i fizičkih lica i na taj način znatno umanjivali račune za utrošenu električnu energiju.

U nastavku akcije, policijski službenici PU Novi Pazar, po nalogu OKT u Novom Pazaru, a u saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS, uhapsili su više osoba zbog krivičnog dela krađe. Ove osobe su koristile te uređaje i ugrađivali ih u svoja brojila, čime su oštetili JP EPS, umanjujući račune za utrošenu električnu energiju. Otkriven je veliki broj krađa na mernim mestima, koje će biti procesuirane u narednom periodu.

JP EPS se zahvalјuje na saradnji Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, VJT u Novom Pazaru, OJT U Novom Pazaru, OJT u Kralјevu, BIA, MUP - UKP - SBPOK, Policijskoj upravi Novi Pazar i Policijskoj upravi Kralјevo.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    KONAČNO DA JE NEKO UHAPŠEN IZ NAJ KORUMPIRANIJE FIRME U SRBIJI!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima