Milorad Grčić na početku rada "glodara 7" u RB "Kolubara"

Moćni bager od Sretenja kopa ugalj na Polju "C"

  • 11
EPS Foto: EPS

Rudari i stručnjaci „Elektroprivrede Srbije“ završili su transport bagera „glodar 7“ za samo 10 dana i omogućili da počne rad na novoj lokaciji u Rudarskom basenu „Kolubara“, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

- Ponosan sam na rudare u „Kolubari“. I posebno sam srećan jer je na Dan državnosti i na Sretenje gospodnje bager „glodar 7“ počeo da kopa ugalj na novoj lokaciji, na Polju „C“ – rekao je Grčić prilikom posete Polju „C“ i čestitao Dan državnosti Srbije svim zaposlenima u EPS-u.

EPS Foto: EPS

Bager „glodar 7” radio je na otkopavanju uglja na Polju „D”, a njegovo premeštanje organizovano je nakon što je iskopao poslednje tone u zoni Vreoca. Trasu dugu oko 12 kilometara ova masivna rudarska mašina prešla je za 10, umesto planiranih 12 dana. Polovina transportne trase išla je preko svežih odlagališta, ali je čitav poduhvat dobro završen zahvaljujući iskustvu i zalaganju radnika „Kolubare“.

Grčić je čestitao rudarima na uspešno realizovanom poslu premeštanja i ponovnog pokretanja bagera, jednog od ključnih za proizvodnju uglja u „Kolubari“. Zajedno sa Grčićem početku rada „glodara 7” na novoj lokaciji prisustvovali su čelni lјudi ogranka RB „Kolubara“ i Sindikata „Kolubare”.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA