Detalji saslušanja Srba na Zakintosu: Došli smo na odmor, a ne da bilo koga ubijemo. Zbog samo 2 udarca sada smo optuženi

- Izvinjavamo se porodici nastradalog, američkom narodu i grčkoj državi, ali mi nismo ubice - između ostalog su izjavili mladići

  • 20
Bakari Henderson, Zakintos Foto: Tanjug/AP//John Gramlich

Grčki list "Real news" naveo je detalje saslušanja dvojice uhapšenih Srba na Zakintosu, koji su zadržani u pritvoru.

NJENA ČELIČNA ADVOKATSKA ŠTIKLA brani srpskog momka na Zakintosu: Dosad je samo pobeđivala u sudnici (FOTO)

- Došli smo u Grčku na odmor, a ne da bilo koga ubijemo. Izvinjavamo se porodici ubijenog Hendersona, ali nismo imali nameru nikoga da ubijemo. Zbog dva udarca smo sada optuženi za ubistvo. Jednostavno smo se našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Potpuno smo slomljeni, izjavila su dvojica uhapšenih Srba, koji su i posle saslušanja zadržani u pritvoru.

List zatim navodi izjavu jednog od dvojice mladića, datu sudiji na saslušanju.

- Tu noć sam bio u klubu. Zabavljao sam se sa prijateljima. U jednom trenutku video sam da je nastao haos. Video sam krv, slomljena stakla. Pomislio sam da se nešto loše desilo mojim prijateljima, ili društvu koje je preko iste agencije došlo sa nama na Zakintos. Krenuo sam prema izlazu iz bara, a zatim na glavni put. Tada sam video mladića koji trči i mnogo mladića koji jure za njim. Neko je viknuo: "To je on. Zaustavi ga". Pomislio sam da je on napadač, da je on napravio haos u baru. Pritrčao sam mu i dva puta ga udario. Jednom u vrat, jednom u leđa, izjavio je ovaj mladić, prenosi Blic.

Na saslušanju je objasnio da je samo hteo da Hendersona spreči da pobegne.

Foto: Profimedia/Alamy

- Mislio da je on kriv za incident u baru, rekao je mladić. Grčki list dalje navodi da su nameru da Hendersona spreče u bekstvu, kako tvrde imala dvojica srpskih mladića, koja su i uputila izvinjenje njegovoj porodici.

- Umešali smo se u tuču i završili u zatvoru. Samo smo hteli da sprečimo da ne pobegne. Ta dva udarca su se desila u nekoliko sekundi, i nisu bili smrtonosni. Razumemo našu odgovornost, ali sigurno da nismo ubice. Nismo imali nameru nikoga da ubijemo, izjavila su dvojica mladića, koji su naveli i da su sigurni da će u Grčkoj imati fer suđenje.

Prema navodima grčkog lista, ova dvojica momaka su u septembru trebalo da krenu na studije, treniraju fudbal, i imali su organizovan "transfer" za jedan tim iz Austrije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA