≫ 

Nastavljena akcija "Ares": Procesuirano preko 1.000 ljudi, 573 uhapšeno

Otkrivene su i dve laboratorije za proizvodnju marihuane, i zaplenjeno 385 kilograma različitih vrsta narkotika i veću količinu oružja i municije

  • 6

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u nastavku akcije "Ares“ u prethodnih nekoliko dana, uhapsili 213 osoba, otkrili dve laboratorije za proizvodnju marihuane, zaplenili 385 kilograma različitih vrsta narkotika i veću količinu oružja i municije.

Akcija "Ares" otkrila i jezive slučajeve pedofilije: Silovan dečak od 14 godina, imao ogromne modrice svuda po telu

U velikoj policijskoj akciji "Ares" uhapšena i petočlana grupa osumnjičenih za trgovinu ljudima!

- Pripadnici policije nastavili su na teritoriji 25 gradova sa odlučnom akcijom na suzbijanju kriminala, pre svega kada je reč o borbi protiv narkotrafikinga -  istakao je Stefanović i dodao da je policija podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv 258 osumnjičenih.

Ministar Stefanović je istakao da je u nastavku akcije "Ares" procesuirano više od 1.000 osoba, koji se sumnjiče da su počinile brojna krivična dela, pre svega neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, prevara, primanje i davanje mita, teške krađe i druga krivična dela. Ukupno su uhapšene 573 osobe, a protiv 460 lica su podnete krivične prijave u redovnom postupku.

- Policija je u nastavku akcije "Ares“ zaplenila čak 385 kilograma različitih narkotika, a otkrivene su i dve laboratorije za proizvodnju marihuane. Samo u jednoj od tih laboratorija na teritoriji Beograda zaplenjeno je 235 kilograma marihuane - naglasio je ministar policije.

Prema njegovim rečima, oduzeto je i 19 pušaka, 15 pištolja, jedna bomba, kao i 14 automobila od kojih je 10 ukradeno u ranijem periodu i oni su odmah vraćeni vlasnicima.

Foto: MUP Srbije

Stefanović je poručio da će se ovakve aktivnosti nastaviti i dalje i da će pre svega biti usmerene na suzbijanje trgovine narkoticima, jer želimo da naša deca budu bezbedna, ali nećemo dozvoliti ni da se bilo koji kriminalac u našoj zemlji oseća sigurno.

- Ovo je dobra prilika da pohvalim rad policije. Srbija je ozbiljno i oštro krenula u rat protiv mafije i ostvareni rezultati pokazuju da državni organi rade svoj posao, da se policija i tužilaštvo bore da pokažu da Srbija može da bude sigurna, bezbedna i stabilna i mi ćemo nastaviti tako da radimo svakoga dana - rekao je Stefanović.

Istakavši da su u akciji "Ares" ukupno uhapšene 573 osobe i da je protiv još 460 lica podneta krivična prijava u redovnom postupku, Stefanović je zaključio da odlični rezultati policije i tužilaštva garantuju građanima da će Srbija biti sigurna zemlja.

Zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su N.D. (1978), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, M.Š. (1973), D.A. (1971), M.D. (1983), V.M. (1975), dok se za jednim osumnjičenim i dalje traga.

Policija precizira da postoje osnovi sumnje da su N.D. i M.Š. pronalazili mlađe osobe, koje nemaju krivični dosije i upućivali ih u Švajcarsku, kako bi tamo neposredno prodavali narkotike uživaocima, a sama kupoprodaja droge ugovarala se i organizovala u Nišu.

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je kod M.Š. pronašla spisak sa podacima 35 kupaca opojne droge i šest mobilnih telefona, koji su kako se sumnja korišćeni za za ugovaranje kupoprodaje, a ukupno je pronađeno i oduzeto 15 telefona i 30 sim kartica.

Nakon višemesečnog operativnog rada, na teritoriji Švajcarske uhapšen je jedan od pripadnika ove kriminalne grupe, koji je preprodavao narkotike i kod njega je pronađeno 50 grama heroina, a potom su na teritoriji Ciriha uhapšena još dvojica pripadnika grupe sa 300 grama heroina.

U Beogradu je otkrivena laboratorija za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima.

Tim povodom uhapšeni su N.B. (1987) i N.R. (1970) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U laboratoriji, koja je otkrivena u hali - hladnjači, koju je zakupio osumnjičeni N.R., policija je pronašla i zaplenila zasad od 2.213 saksija marihuane, težine oko 235 kilograma.

Takođe, u drugoj prostoriji u okviru istog objekta, policija je zaplenila 26 kilograma suve marihuane, spakovane u 14 kesa, koja je kako se sumnja bila namenjena za dalju prodaju.

Zaplenjeno je i 45 velikih lampi snage 1000 vati, aluminijumske rebraste cevi za ventilaciju, filteri, ventilatori, razvučene cevi za navodnjavanje, kompletna oprema sa tajmerima za upravljanjem celog sistema rasvete, kao i vagu za precizno merenje i oprema za sušenje i obradu marihuane.

U Beogradu i Kragujevcu uhapšeno je više ljudi koji se sumnjiče za uzgoj marihuane, dok je za osumnjičenim iz Novog Pazara, u čijoj je porodičnoj kući pronađen ekstazi, policija raspisala potragu.

Takođe, u Novom Pazaru policija je zaplenila 500 tableta ekstazija, gasni pištolj i 14 metaka i uhapsili S.N. (1982).

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu otkrili su laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, dok su u Zaječaru kod 15-godišnjeg maoletnika pronašli su više od pet kilograma kanabisa koje je krio u svom rancu.

U Sremskoj Mitrovici uhapsili su M.J. (1983) osumnjičenog da je 15. jula ove godine u mestu Ašanji, nakon verbalnog sukoba, nožem ubo oštećenog.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Hapšenja su sprovedena i u drugim gradovima Srbije, makom zbog krivičnih dela proizvođenje i trgovine drogom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA