Carinik je Kineza na "Tesli" zamolio da otvori kofer, i video 30.000 parčića gume sa ISTIM NATPISOM! Smesta je pozvao pojačanje! (FOTO)

24-godišnji putnik doleteo je u Beograd letom iz Šangaja, preko Abu Dabija, a nakon preuzimanja prtljaga uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje

  • 9

Carinici su u ponedeljak, 31. jula 2017. godine na aerodromu "Nikola Tesla" u prtljagu kineskog državljanina pronašli više od 32.000 gumenih i platnenih znakova za patike "Reebok" i "All Star", za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Carinik na Gradini ih je rutinski kontrolisao, ali kada ih je opipao oko struka - odmah su ih priveli

Nerealan pokušaj da na carini prokrijumčari pištolj i municiju: Na kraju mu se i auto zapalio (FOTO)

Pomenuti 24-godišnji putnik doleteo je u Beograd letom iz Šangaja, preko Abu Dabija, a nakon preuzimanja prtljaga uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Foto: Uprava carina

Carinski službenici detaljno su pregledali kofere i tom prilikom, među garderobom, pronašli 32.250 gumenih i platnenih nalepnica čija se vrednost procenjuje na gotovo 400.000 dinara.

Foto: Uprava carina

Protiv stranog državljanina koji je carinicima pokušao da se opravda govoreći da je putne torbe trebalo da donese nekom prijatelju, kao i da nije znao šta se u njima nalazi, pokrenut je prekršajni postupak, dok su znakovi pomenutih robnih marki privremeno zadržani.

Foto: Uprava carina

Napominjemo da se nalepnice sa znakom poznatih robnih marki obično koriste za doradu neobeleženih patika, koje carinici ne mogu da zaplene, čime se nakon ušivanja i lepljenja obeležja dobija krivotvorena obuća.

Foto: Uprava carina

Vrednost međunarodne trgovine falsifikovanom robom je ogromna, te ovakva roba predstavlja pretnju kako za globalnu ekonomiju, tako i za budžet Republike Srbije.

Foto: Uprava carina

Tokom prošle i u prvoj polovini 2017. godine uništeno je gotovo 750.000 komada razne falsifikovane robe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA