• 9

Carinik je Kineza na "Tesli" zamolio da otvori kofer, i video 30.000 parčića gume sa ISTIM NATPISOM! Smesta je pozvao pojačanje! (FOTO)

24-godišnji putnik doleteo je u Beograd letom iz Šangaja, preko Abu Dabija, a nakon preuzimanja prtljaga uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje

  • 9

Carinici su u ponedeljak, 31. jula 2017. godine na aerodromu "Nikola Tesla" u prtljagu kineskog državljanina pronašli više od 32.000 gumenih i platnenih znakova za patike "Reebok" i "All Star", za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Carinik na Gradini ih je rutinski kontrolisao, ali kada ih je opipao oko struka - odmah su ih priveli

Nerealan pokušaj da na carini prokrijumčari pištolj i municiju: Na kraju mu se i auto zapalio (FOTO)

Pomenuti 24-godišnji putnik doleteo je u Beograd letom iz Šangaja, preko Abu Dabija, a nakon preuzimanja prtljaga uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Foto: Uprava carina

Carinski službenici detaljno su pregledali kofere i tom prilikom, među garderobom, pronašli 32.250 gumenih i platnenih nalepnica čija se vrednost procenjuje na gotovo 400.000 dinara.

Foto: Uprava carina

Protiv stranog državljanina koji je carinicima pokušao da se opravda govoreći da je putne torbe trebalo da donese nekom prijatelju, kao i da nije znao šta se u njima nalazi, pokrenut je prekršajni postupak, dok su znakovi pomenutih robnih marki privremeno zadržani.

Foto: Uprava carina

Napominjemo da se nalepnice sa znakom poznatih robnih marki obično koriste za doradu neobeleženih patika, koje carinici ne mogu da zaplene, čime se nakon ušivanja i lepljenja obeležja dobija krivotvorena obuća.

Foto: Uprava carina

Vrednost međunarodne trgovine falsifikovanom robom je ogromna, te ovakva roba predstavlja pretnju kako za globalnu ekonomiju, tako i za budžet Republike Srbije.

Foto: Uprava carina

Tokom prošle i u prvoj polovini 2017. godine uništeno je gotovo 750.000 komada razne falsifikovane robe.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima