≫ 

U Boru otkrivena ilegalna topionica zlata: Do nje je "dovela" uginula stoka

Pretpostavlja se da je topionica vlasništvo starog znanca policije, koji je već nekoliko puta privođeni hvatan sa sirovinama koje su bile kradene iz kruga RTB "Bor"

  • 5

Policija iz Bora otkrila je prekjuče u okolini tog grada ilegalnu topionicu zlata u kojoj je bilo nekoliko rezervoara s kiselinom koja se koristi za topljenje i preradu. Međutim, dok je patrola čuvala taj objekat, vlasnik topionice se ušunjao i prevrnuo bure sa gotovo 1.000 litara kiseline i uništio gotovo sve tragove.

Kinezi oduševljeni posle posete RTB "Bor" (FOTO)

Prema rečima izvora bliskog istrazi, čitav slučaj je otkriven kada je jedan od vlasnika imanja prijavio da mu stoka crkava iz nepoznatih razloga, a veterinari stanovili da je to zbog kiseline koja je zatrovala zemljište.

- Policija je nakon toga ubrzo pronašla ilegalnu topionicu. Tu se ilegalno prerađivala sirovina kradena iz fabričkog kruga RTB-a, iz koje se posle dobijalo zlato - naveo je sagovornik Informera.

On je dodao da je topionica obezbeđena, ali kada je policija sutradan došla, videli su da je najveći rezervoar sa kiselinom prevrnut.

- Ne znamo kako je došlo do toga, ali se ne isključuje ni mogućnost da je vlasnik objekta uspeo da zaobiđe patrole, ušunja se u topionicu i prevrne rezervoar kako bi uništio tragove. U samoj topionici, ali i njenoj okolini, sada je sve "spaljeno". Uništeni su gotovo kompletna flora i fauna u krugu prečnika oko 300 metara - ispričao je on.

Pretpostavlja se da je topionica vlasništvo starog znanca policije, koji je već nekoliko puta privođeni hvatan sa sirovinama koje su bile kradene iz kruga RTB "Bor".

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    14. avgust 2017 | 08:38

    Podmitio i drugi uradio koji su cuvali nije on ni prilazio tu na sudu ce imati dokaze gde je bio u to vreme on ce biti oslobodjen a najebace taj seljak sto mu je stocni fond unisten jer nece dobiti nikakvo obestecenje kao i uvek plati pa klati

  • Vota

    14. avgust 2017 | 09:52

    Stari znanac policije privodjen vise puta bice i sad privodjen,jedno privodjenje vise ili manje u biografiji koga to briga.Da li je to jedina divlja topionica sigurno nije jer da samo on jedan krade ne bi rudnik bio u dugu milijardu evra.

  • Boranin

    14. avgust 2017 | 11:21

    Pravi zlatari-topioničar šetaju ulicom i izigravaju gospodu sa lokalima i kolima i nikada nisu hapšeni, a poznati su policiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA