Prva presuda uhapšenim u velikoj akciji "Ares": Dolijao je zbog proizvodnje narkotika, a sad će o tome razmišljati iza rešetaka

Sudija za prethodni postupak potvrdio je sporazum Višeg tužilaštva u Valjevu i uhapšenog R.P.

  • 3

Nepunih mesec dana nakon hapšenja zbog proizvodnje narkotika, izrečena je presuda R.P. (38) iz lajkovačkog sela Ratkovac.

Ekspresno osuđeno 6 policajaca, uhapšenih u akciji Ares 3

On je osuđen na dve i po godine zatvora, pošto je sudija za prethodni postupak potvrdio sporazum Višeg tužilaštva u Valjevu i uhapšenog R.P.

Tako je zahvaljujući efikasnom radu valjevske policije i tužilaštva, za manje od mesec dana od hapšenja, izrečena prva presuda u akciji „Ares“, kada je tokom jula širom Srbije uhapšen veliki broj ljudi.

Kako nam je potvrđeno, R.P. iz okoline Lajkovca je uhapšen sredinom jula zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično delo nedozvoljna proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa njegove kuće policija je pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju opojne droge marihuane, oko 30 kilograma marihuane u sirovom stanju, opremu za ubrzani uzgoj biljaka, jednu lovačku pušku sa oznakom i 12 lovačkih patrona.

R.P. je na saslušanju kod tužiocu priznao dela koja mu se stavljaju na teret, sa tužilaštvom je postigao sporazum o priznavanju krivice, koju je potvrdio sudija Višeg suda i osuđen je na kaznu zatvora od dve i po godine.

(S.S/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    14. avgust 2017 | 10:03

    Kako je moguce da dobije 2.5 godine za dva dela. Kad je minimum zaprecena za drogu samo 3 godine.

  • moka

    14. avgust 2017 | 14:55

    odlezace mozda godinu i opet jovo na novo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA