Filmska pljačka u Leskovcu: Za 3 minuta presreli obezbeđenje, oteli 60.000 evra i nestali uz škripu guma

U akciji su koristili fantomke, pištolje i suzavac

  • 11

Prava filmska priča odigrala se jutros u Leskovcu, kada je vlasnica menjačnice ostala bez 60.000 evra koje su otele nepoznato osobe s fantomkama na glavama, naoružani pištoljima i suzavcem.

Drama u Jagodini: Dečak (15) pištoljem opljačkao menjačnicu

Lopovi su ukrali novac iz službenog automobila, prethodno iskoristivši suzavac nad radnikom obezbeđenja, te se udaljili u nepoznatom pravcu. Obezbeđenje je tom prilikom zadobio lakše povrede.

Kako je rečeno u PU Leskovac, pljačka na raskrsnici ulica Vidoje Smilevskog i Solunskih ratnika, u kvartu Radničko naselje, prijavljena je oko 7.40 sati nedaleko od kuće u kojoj živi vlasnica menjačnica.

Upravo je to lokacija sa koje dva radnika obezbeđenja svakog jutra nose novac do menjačnica.

Inače, kako su očevici ispričali novinarima, ceo događaj odigrao se u tri minuta.

Foto: Telegraf

- Prvo su se pojavila dva pripadnika obezbeđenja koje svakog jutra viđamo u kolima. Kada je vozač stao sa namerom da se uključi u raskrnicu, odjednom su se čula neverovatna škripa kočnica. Dva automobila su se stvorila niotkuda, tako da sumnjamo na zasedu. Jedno vozilo mu je preprečilo put, blokiralo ga, a iz drugog su izašla dva krupnija čoveka sa fantomkama na glavama. Pritrčali su do automobila sa obezbeđenjem, izvukli pištolje, uzeli torbu, zatim utrčali u svoje automobile i opet se uz škripu guma udaljili brzinom svetlosti - navodi jedan od komšija.

Prema njegovom priznanju, radnici obezbeđenja su se samo sa rukama na očima udaljili iz vozila.

Foto: pixabay.com

Policija je blokirala deo Ulice Vidoja Smilevskog, a prema nezvaničnim detaljima, potraga za lopovima je u toku.

U ppuitanju je druga pljačka ove menjačnice u poslednje četiri godine. Prva se dogodila u septembru 2013. godine, kada je još uvek neidentifikovani muškarac sa fantomkom na glavi, pištoljem u lice ranio radnika obezbeđenja ispred samog objekta i odneo oko 70.000 evra.

Inače, suprug vlasnice menjačnice Nenad Anđelković, bivši je službenik policije, vodi poslove menjačnica i prodavnice za auto-delove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA