"Žena pauk" na slobodi: Članica Pink Pantera se vratila u Beograd, i posvetila pisanju

Srpkinja koju u Grčkoj zovu "žena pauk“ i "žena zmaj“, oslobođena je pošto joj je Apelacioni sud smanjio kaznu od 12 godina

  • 12

Olivera Ćirković (48), nekadašnja reprezentativka u košarci i članica kriminalne grupe Pink Panter, puštena je iz grčkog zatvora nakon pet godina robijanja i vratila se u Beograd.

MISTERIJA SMRTI VOĐE PLJAČKE VEKA: Pink Panter pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

Olivera je iza rešetaka napisala knjigu "Pink Panter - moja zatvorska ispovest“ i namerava da nastavi s pisanjem.

Srpkinja koju u Grčkoj zovu "žena pauk“ i "žena zmaj“, oslobođena je nakon što joj je Apelacioni sud smanjio kaznu od 12 godina.

Olivera se teretila za brojne pljačke juvelirnica u Atini, kao i na Rodosu i Santoriniju - preneli su grčki mediji njenu biografiju uz vest o izlasku iz zatvora. Ona je inače u grčkom pravosuđu zavedena pod oznakom „opasna za bekstvo“!

Kako prenose beogradski mediji, ona je trenutno u Srbiji.

Foto: Telegraf

- Olivera pregovara sa izdavačima o štampanju još jednog romana koji je napisala u zatvoru. Živi sa sinom i miran život, pisanje i slikanje su joj jedine preokupacije.

ŽENSKI ROBIN HUD

Olivera je u knjizi opisala kako je postala član ove bande.

- Pokušala sam s privatnim biznisom i bila sam prevarena. Onda sam prelomila. Ne trpim laž i nepravdu. Nisam pristala da budem još jedna lepuškasta lutkica i izbavljačica žestokih momaka - napisala je ona.

Olivera je objasnila da je otimala od bogatih koji će štetu naplatiti od osiguranja.

- Sve sam mogla da prihvatim u životu, osim da budem dvolična, ulizica i lešinar. I dalje mislim da je bolje biti častan pljaškaš nego nečastan lekar, političar ili sportski radnik. Nisam nimalo ponosna na svoj život i ne predlažem nikome na ovom svetu da mu budem uzor - napisala je Olivera.

Printskrin: TV Happy

PLAVUŠA NADMUDRILA UPRAVU ZATVORA

Ova atraktivna Srpkinja, visoka 193 centimetra, poznata je i po tome što je prva žena koja je uspela da jula 2012. godine spektakularno pobegne iz jednog od najčuvanijih zatvora „Koridalos“ kod Atine. Ona je zamolila čuvarku da ode do sporedne kapije i uzme od rođaka iz Srbije sprej za crtanje murala koje je iscrtavala na zidinama zatvora. Kad je stražarka otključala vrata, posetilac ju je udario pištoljem u glavu, Olivera je sela na motor i pobegli su.

Potera je bila filmska, u bekstvu je bila do novembra, kada je ponovo uhapšena i prebačena u još čuvaniji zatvor „Eleonas Tiva“. Grčki mediji pisali su tada da je „jedna plavuša dovoljna da nadmudri upravu ženskog zatvora“.

- Moje bekstvo je shvaćeno mnogo ozbiljnije nego što je u stvari bilo - izjavila je Olivera.

Foto: Profimedia/Corbis

- U zatvoru mi je, uz pisanje mnogo pomoglo crtanje, strast koju sam otkrila nakon završetka košarkaške karijere - rekla je Olivera, koja je oslikavala murale.

Na suđenju pred grčkim sudom, od desetoro optuženih, mahom Srba, među kojima je bila i Olivera, sedmoro je proglašeno krivim i osuđeno na kazne od sedam do 24 godine. Oliverin partner Dragan G. (34) dobio je najveću kaznu od svih optuženih - 24 godine.

Grčki sud je utvrdio da je ova grupa učestvovala u 1.666 pljački, medu kojima je i pljačka zlatare u Atini, iz koje su odneli nakit i satove od oko milion evra, dok su iz zlatara na Rodosu i Santoriniju odneli plen od oko 3,5 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Citateljka

    18. avgust 2017 | 21:38

    Gledala sam dokumentarac iz zatvora.Ne opravdavam naravno to sto je radila ali izuzetno intiligentna osoba vidi se da je drug do koske.A rekla je da nikada nece najvece tajne odati.

  • Jonsko more

    18. avgust 2017 | 23:41

    Oljinka, dobro dosla kuci. Ti si cura za respekt !

  • MIMA

    19. avgust 2017 | 08:30

    Gledala sam je oduševljena!Kakva je šmekerka!Fascinirala me je.Kako je to razmišljanje,dvesta na sat!Divim joj se,i drago mi je što je kod kuće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA