• 4

Nakon 23 godine, navijač Rada osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva

Za ovo delo najviša zaprećana kazna je 15 godina zatvora

 • 4

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu kojom je prošle godine oslobođen jedan od vođa navijačke grupe Rada "United force" Dragan Supurović, pa ga je osudio na 13 godina zatvora zbog ubistva Ivana Pavlovića, u septembru 1994. godine u kafiću Tržnog centra na Vidikovcu, kada je ranio još dve osobe.

Velja Nevolja ostaje pod nadzorom do daljnjeg: Istraga i dalje traje, pritvor za sve osumnjičene

Ovom odlukom je, kako se navodi u presudi, zbog pogrešne ocene dokaza, preinačena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Supurović bio oslobođen od optužbi, dok je deo presude u odnosu na S.P. koji je takođe oslobođen optužbe za ubistvo potvrđen i pravosnažan.

Zbog preinačenja presude na osuđuću, Supurović ima pravo da uloži žalbu u trećem stepenu.

Nakon 23 godine od ovog događaja, kada je ubijen Pavlović, a ranjeni Aleksandar Mandić i Mihajlo Nenadić, Apelacioni sud je proglasio Supurovića krivim.

Sud je u presudi naveo da je Supurović 22. septembra 1994. godine nakon ulaska u kafić prišao stolu za kojim je sedeo Pavlović i sa udaljenosti većoj od jednog metra iz pištolja na njega ispalio više hitaca.

Od nanetih povreda Pavlović je preminuo, a Mandić i Nenadić su zadobili povrede lake telesne povrede, "te su time njihovi život, kao i životi B.D. i D.M, koji su sedeli pored I.P. dovedeni u opasnost", navodi se u odluci Apelacionog suda.

Printskrin: Google Street View

U presudi Apelacionog suda se navodi da je u odnosu na deo optužbe koji se odnosi na S.P. prvostepeni sud je pravilno utvrdio da tužilaštvo nije dokazalo da je i on pucao na Pavlovića, dok je u odnosu na deo optužbe protiv Supurovića prvostepeni sud pogrešio kada je zaključio da nije dokazano da je on izvršio krivično delo koje mu je stavljeno na teret.

- Pogrešan zaključak prvostepenog suda rezultat je pogrešne ocene izvedenih dokaza - dodao je taj sud i napominjući da činjenicno stanje utvrđeno tokom postupka, pokazuje da su se u radnjama Supurovića stekla sva bitna obeležja krivičnog dela ubistva.

- Kako nije bilo okolnosti koje bi isključivale njegovu krivičnu odgovornost, jer njegova uračunljivost nije bila dovedena u sumnju niti su postojale okolnosti koje bi isključivale protivpravnost njegovog dela, to ga je sud oglasio krivim za učinjeno krivično delo - navodi se u presudi.

Prilikom odlučivanja o kazni, Apelacioni sud je kao otežavajuću okolnost je imao u vidu njegov raniji život, dok nije našao postojanje olakšavajućih okolnosti, pa ga je osudio na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina.

Za ovo delo najviša zaprećana kazna je 15 godina zatvora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • boka

  24. avgust 2017 | 13:50

  O sudijama i sudstvu ne treba ni komentarisati-tuzno i zalosno

  45
  0

  Podelite komentar

 • V-68

  24. avgust 2017 | 16:11

  Da li postoji neko ko kontrolise rad sudstva i sudija i kakve presude donose?

  24
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA