Vozač "renoa" rekao je da nema šta da prijavi, kada je carinik shvatio da suvozač ima previše svečanu haljinu. Odmah je pozvao pojačanje! (FOTO)

Procena vrednosti je izvršena na osnovu fakture pronađene uz robu

  • 0

Na graničnom prelazu Gradina danas je zaplenjeno je više od 100 svečanih haljina iz Turske, čija je vrednost, prema fakturi pronađenoj uz neprijavljenu robu, procenjena na oko 7.000 evra.

U poštu je stiglo 12 paketa iz inostranstva. Carinik ih je otvorio, a u svakoj je bio identičan sadržaj. Smesta je pozvao pojačanje! (FOTO)

Jutros rano je na ulazu u zemlju za detaljnu kontrolu izdvojen automobil "Reno Megan Scenik" francuskih registarskih oznaka, kojim je iz Turske ka Francuskoj putovao bračni par turskih državljana, saopštila je Uprava carina.

Foto: Uprava Carina

Prilikom detaljnog pregleda, već je jednostavnim otvaranjem zadnjih vrata bilo jasno da je automobil krcat robom.

Foto: Uprava Carina

Mada su oboje putnika prethodno negirali da imaju bilo šta osim ličnih stvari, carinici su u unutrašnjosti automobila, na zadnjim sedištima, pronašli pet velikih najlon vreća, u kojima je pronađeno 106 svečanih haljina.

Foto: Uprava Carina

Procena vrednosti je izvršena na osnovu fakture pronađene uz robu, a kako je ta vrednost veća od trećine vrednosti vozila i ono je privremeno zadržano, tako da ukupna vrednost prekršaja premašuje milion dinara, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA