Srbin pao sa skele u Frankfurtu: Zadobio teške povrede kičme i grudnog koša

I ovaj put teške povrede zadobio je građevinac poreklom iz Srbije, tačnije iz Sandžaka

  • 12

Jedva da je desetak dana prošlo od tragedije kada je u Frankfurtu od posledica pada sa skele na gradilištu preminuo Dženis Bajramović (25), rodom iz Novog Pazara u Srbiji, a u metropoli na Majni desila se nova nesreća.

Tragedija u Beogradu: Radnik pao sa skele i poginuo!

I ovaj put teške povrede zadobio je građevinac poreklom iz Srbije, tačnije iz Sandžaka, a da stvar bude gora, obojica su radila kod istog gazde, izvesnog F. H. koji je, takođe, poreklom iz Sandžaka i koji u svojoj firmi zapošljava mahom svoje zemljake.

Do službene zabeleške o okolnostima ove najnovije nesreće nije moglo da se dođe, ali "Vesti" saznaju da je radnik pao sa skele i zadobio teške povrede kičme i grudnog koša.

Foto: Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main

Nezvanično se saznaje da je reč o Mersinu Kurtoviću (28), mladiću rodom iz sela Dolići na pešterskoj visoravni, koji je stigao na rad u Frankfurt pre otprilike godinu dana. Mersin u rodnom selu ima roditelje i nije oženjen.

Nakon pada sa skele, povređeni radnik hitno je prebačen na odeljenje ortopedije Univerzitetske klinike u Frankfurtu gde se lekari bore za njegov život. Prema informacijama koje su procurile sa klinike, povrede kičme nisu tako teške kako se u prvi mah mislilo i mada mu je telo trenutno potpuno imobilizovano, ima dobre šanse da posle oporavka ponovo stane na noge.

Lekare u ovom trenutku najviše brinu povrede grudnog koša i pluća, pa je stavljen u stanje veštačke kome i priključen na aparat za veštačko disanje bi mu se pluća "odmorila".

Foto: pixabay.com

Zemljaci povređenog radnika, s kojima smo ovim povodom razgovarali, a koji su želeli da ostanu anonimni jer se plaše problema, ogorčeni su na poslodavce koji, kako kažu, "u trci za zaradom i profitom ne vode nimalo računa o radnicima".

- Posao i dobiju zato što Nemcima ponude najnižu cenu i najkraći rok za završetak posla, a onda nas teraju da radimo do iznemoglosti da bi ispoštovali rokove. Zato nije čudo da se ovakve nesreće događaju, a događaće se i ubuduće - konstatuje ogorčeno anonimni izvor ovog portala.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mematiBas

    8. septembar 2017 | 02:02

    To su poslodavci koji preprodaju. radnike I na kraju jadni radnik ima satnicu od sedam evra a poslodavac fakticki uzima kajmak a jos radi ne osiguran na gradilistu koje nije po nemackim standardima sto se tice sigurnosti vec je divlje gradiliste,I zato ovo ne cudi

  • Rakovica

    8. septembar 2017 | 00:11

    Iz Raske.

  • Armirac

    8. septembar 2017 | 00:25

    Ja sam radio u Metopi,i gazda je M.K. Iz Srbije,a radili smo za SE Bausthel,i tu je gazda iz Sandzaka!Sve sto je bilo dogovoreno ispostovali su do kraja,i sa te strane stvarno su bili korektni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA