• 8

Potresna ispovest Vojnovića odzvanjala sudnicom: Nisam znao kakav je osećaj kad ubiješ nekoga

Pratite dešavanja iz sudnice iz minuta u minut

 • 8

Suđenje za ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića, kao i za ubistvo Miloša Vidakovića (29) nastavlja se danas. Dosad je ispitivan Miloš Vojnović, koji se nagodio i priznao Vidakovićevo ubistvo u zamenu za 10,5 godina zatvora.

Njega je ispitivao Miloš Delibašić, član kriminalne grupe Slobodana Šaranovića, koji je bio označen kao naručilac ovih ubistava. Delibašićev cilj je da opovrgne navode da je umešan u ubistvo. Danas je ipak drugačije suđenje - osim njega, Vojnović je suočen sa ostalim osumnjičenima - Sašom Cvetanovićem, Goranom Bojanićem...

Jesam li ti rekao da ću ti ubiti trudnu devojku ako ne budeš ubijao po Crnoj Gori: Jezivo pitanje na suđenju u Beogradu

PRATITE UŽIVO IZ MINUTA U MINUT:

17.40 - Suđenje je završeno, a novi pretres zakazan je za 4. i 5. oktobar.

17.20 - Miloš Delibašić istakao je da se cela Crna Gora smeje Srbiji.

- Uz dužno poštovanje, cela Crna Gora smeje se Srbiji zbog ovoga da smo navodno planirali da ubijemo Filipa Koraća, kao i to da sam otišao kod Šaranovića po dozvolu - istakao je Delibašić.

 17.15 - NASTAVLJENO SUĐENJE

Vojnović je i u prethodnim izjavama rekao da poznaje brata Saše Cvetanovića.

- Znao sam mu brata, zvali smo ga Vranjanac. Ali nisam znao kako izgleda Cvetanović, nikada se nismo videli - rekao je Miloš Vojnović.

- Hiljadu puta si rekao kako sam ja živeo u istoj zgradi u kojoj je Konjušević živeo. Za tvoju informaciju, ja nikada nisam živeo u toj zgradi i nikada nisam ostao bez para - istakao je Saša Cvetanović, zvani Pitbul, osumnjičen za ubistvo.

16.05 KRENUO SAM REDOM DA UBIJAM LJUDE - Advokatica Slaviše Novakovića postavila je važno pitanje Vojnoviću.

- Šta si uradio kako bi zaštitio porodicu?

- Krenuo bih redom da ubijam ljude. Kada je ubijen Nikola Bojović, znao sam da će početi sa osvetama. Lično sam hteo da pobijem sve koji su za njegovu smrt mogli da se osvete kako bi zaštitio svoju porodicu i sebe - istakao je Vojnović.

16.00 BILO JE ILI ONI ILI MI - Odbrana Slaviše Novakovića pitala je Vojnovića kada je on zapravo shvatio da treba da ubije Vidakovića.

- Pa bilo je ili oni ili mi. Svi smo bili u opasnosti. Znao sam da moram da ga ubijem. Nisam znao kakav je osećaj kad pucaš u nekoga. Znao sam kako je kada opljačkaš ili otmeš, ali ovo je skroz drugačije - rekao je Vojnović.

15.45  KONAČNO ISPRIČAO DETALJE UBISTVA - Sudija Vladimir Duruz istakao je da mu je jako čudno kako to da Vojnović ni u jednom trenutku nije pitao Delibašića zašto treba da ubije Vidakovića.

- Sudija, ja sam radio ono što mi Delibašić kaže i nisam postavljao puno pitanja. Jednom mi je pričao kako mu je Slobodan Šaranović rekao da će on poslati njegovog Pitbula da ubije Luku Đurovića, a Delibašić mu je rekao: "Nemoj da ja pošaljem mog Turba", mislio je na mene. Turbo kao turbo dileja - rekao je Vojnović.

Foto: Telegraf

- Kažeš da ti je Delibašič prepričavao njegove intimne razgovore sa Slobodanom Šaranovićem, pa je prosto neverovatno da niste detaljnije pričali o ubistvu Vidakovića - rekao je sudija.

NE PROPUSTITE I - - - - - Prošlo suđenje obeležile su sledeće izjave: ŠTA TI MENI SPOMINJEŠ SESTRU: Drama na suđenju u Beogradu, Delibašić gađao hemijskom Vojnovića, odmah ga udaljili (FOTO)

15.30 DELIBAŠIĆ NE ŽELI SUOČENJE S VOJNOVIĆEM  

- Ne želim da pričam s njim na ovaj način - rekao je Miloš Delibašić.

15.40  - IŠAO SI U JAGODINU DA NABAVIŠ ORUŽJE! Sudija je naredio sučenje Gorana Bojanića i Miloša Vojnovića.

(A ko je Goran Bojanić? Evo odgovora - Bojanić je hapšen u Beogradu u isto vreme kad je Delibašić priveden u Crnoj Gori. Tad se dovodio u vezu s likvidacijom Pančevca Miloša Vidakovića, a sumnjalo se i da je pratio Nikolu Bojovića pre ubistva. Kasnije je oslobođen tih sumnji i pušten na slobodu)

Vojnović je rekao da je Bojanić išao u Jagodinu kako bi nabavio oružje!

- Da li si video nekad oružje kod mene? - pitao je Goran Vojnovića.

- Nisam, ali video sam kod Novakovića. Znam da ste vas dvojica trebali da ubijete Vladu Japanca ovde u Beogradu - rekao je Vojnović.

- Pa kažeš da sam trebao da ga ubijem, a nema oružja. S čim da ga ubijem, kamenjem? - rekao je Goran Bojanić.

- Nemoj sad da se praviš lud, Čombe - odgovorio je Vojnović.

- Hoćeš da kažeš da ste ti i Delibašić otišli u Budvu da pijete tekilu, a mi smo ostali da ubijamo ovde u Beogradu? -rekao je Bojanić.

- Naravno da ne. Otišli da radimo (ubijemo) Vidakovića - odgovorio je Vojnović.

Bojanić se obratio sudiji:

- Ja mislim, sudija, da mi samo pokojnu babu nisu izvrnuli, sve su mi pretresli. Nikakvo oružje nisu našli. Bio sam 24 časa pod policijskom pratnjom - istakao je Bojanić.

14.40 STIGLA MAJKA BOJOVIĆA - U Specijalnom sudu i danas i juče pojavila se i majka Nikole i Luke, Anđelka Bojović. Za danas je najavljeno suočavanje Vojnovića sa ostalim akterima suđenja.

Foto: Telegraf

ŠTA SE DEŠAVALO JUČE: Da podsetimo, jučerašnje suđenje počelo je burno, nakon što je Delibašić na samom početku pogodio Vojnovića hemijskom! Naime, Miloš Vojnović podsetio sudiju na prethodno ročište kada je Delibašić otvoreno pretio njegovoj porodici. U trenutku kada je spomenuo Delibašićevu sestru Jelenu, Delibašić je ustao i gađao Vojnovića hemijskom, pa je bio udaljen. Ništa mirnije nije bilo ni do kraja suđenja.

Daljinac

(Kristina Bezbradica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Komentator

  Cela CG? Hahahaha...pa vise ih je u blokovima na Nbg nego u CG. Bas smo se potresli

  75
  4

  Podelite komentar

 • Marko

  Ovo je kao ono sa Ckaljom.' A armatura GH19..

  64
  4

  Podelite komentar

 • Montenegrino

  Čitam komentare koja mrznja prema Crnogorcima. E moji Srbi

  18
  22

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima