• 4

Suđenje za ubistvo Frimermana ponovo odloženo: Optuženima svaki put pozli baš noć pred ročište

Sledeće suđenje zakazano je za novembar

  • 4

U jutro 25. jula 2013. godine srpsku javnost uzdrmala je vest da je prethodne noći mladić star 29 godina pretučen nasmrt, nakon sukoba sa obezbeđenjem jednog od beogradskih splavova. Fedor Frimerman preminuo je usled teških telesnih povreda, koje su mu naneli pripadnici obezbeđenja, šutirajući ga i gazeći dok je ležao u nesvesti, bez mogućnosti da se brani. Ni četiri godine kasnije, suđenje za ovaj slučaj nije privedeno kraju, uglavnom zato što se optuženi razbole svaki put, baš noć pred ročište.

Oglasio se brat nasmrt prebijenog Fedora Frimermana: Sudovi u Srbiji često više štite nasilnike nego žrtve

U aprilu 2016. godine Denis Pavlov osuđen je ukupno na deset godina i šest meseci zatvora, Dušan Davidović na devet godina i dva meseca, Negomir Urošević na osam godina i četiri meseca, a Dejan Mihajlović na dve godine i tri meseca. Na takvu presudu žalili su se viši javni tužilac, ali i optuženi i njihovi branioci.

Apelacioni sud u Beogradu sredinom marta 2017. godine je doneo rešenje kojim je ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Prva zasedanja u ponovljenom postupku bila su zakazana za početak juna, ali su zbog izostanka prvooptuženog Denisa Pavlova otkazana.

Foto: svismomifedor.rs/‎

Pavlov je, preko advokata, sudu predao medicinsku dokumentaciju, u kojoj se navodi da ima upalu srednjeg uha.

Novo ročište zakazano je za danas, ali je i ono otkazano jer se ovog puta nije pojavio Negomir Urošević. Simptomatično, i Uroševiću je pozlilo, baš noć pred suđenje.

Izostanak Uroševića pred sudom je opravdala njegova devojka koja je sudiji rekla da Urošević ima probleme sa srcem i da je sinoć primljen u jednu beogradsku bolnicu, kao i da se uredno javio osobi koja je zadužena za nadzor nad kućnim pritvorom koji mu je određen.

Do izricanja pravosnažne presude, Pavlovu, Davidoviću i Uroševiću određen je kućni pritvor, dok se Mihajlović nalazi na slobodi od januara 2014. godine.

Iako je nastavak suđenja bio zakazan za petak, zbog stupanja advokata u štrajk, sudsko veće je sledeće ročište zakazalo za 23. novembar.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    Strasno i zalosno na sta lici ova drzava. Takav zlocin a dozvoljava se odlaganje i to vise puta. Nisu bili bolesni kada su ga tukli i ubili!? Samo u ovoj zemlji se zlocinci stite od strane bogatih i mocnih.

  • seljak

    Da ne zivim ovde NE BIH VEROVAO..

  • Discovery

    I tako dok ne nastupi apsolutna zastarelost predmeta...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima