SLUČAJ TATON, VELIKI PREOKRET U NAJAVI? Posle 8 godina, advokat navijača Partizana obara iskaze zaštićenih svedoka

Advokati odbrane konačno dobili mogućnost da ispitaju dvoje zaštićenih svedoka i zatraže im dokaze za izjave koje su dali protiv optuženih

  • 23

Suđenje Dejanu Puzigaći, optuženom za učešće u prebijanju nasmrt francuskog navijača Brisa Tatona, odloženo je u petak zbog štrajka advokata. Novi datum ročišta je 4. oktobar, i tada bi, kako Telegraf saznaje, trebalo da se odredi dan za suočavanje odbrane sa zaštićenim svedocima.

Današnje odlaganje je najteže palo Dejanovom ocu, koji se celo jutro nadao da će videti sina.

SVEDOK TVRDI: Taton sam pao u provaliju! Za smrt francuskog navijača niko nije kriv? (FOTO)

- Čekam od jutros i nadam se da će se nešto promeniti. Očekivao sam da će ga bar dovesti do suda, da mogu da vidim sina, ali ni to se nije desilo. Eto, ne da nam se - rekao nam je Žarko Puzigaća vidno razočaran.

Kako Telegraf.rs saznaje, do velikog preokreta moglo bi doći na jednom od sledećih ročišta jer će advokat Dejana Puzigaće prvi put dobiti priliku da ispita zaštićene svedoke.

Naime, na prvom suđenju iskaze su dala dva zaštićena svedoka, od kojih je jedan izjavio da je čuo da je grupa od 3 mladića bacila Brisa Tatona niz stepenice na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine.

Odbrana je čekala skoro 8 godina na mogućnost da zatraži konkretne dokaze za izjave koje su oni dali. I sada su tu šansu dobili.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

BEZ KABINE ZA ZAŠTIĆENE SVEDOKE

S obzirom na to da je sledeće suđenje zakazano za 4. oktobar u sudu u Katanićevoj ulici, koji nema specijalizovanu kabinu za zaštićene svedoke, zna se sigurno da odbrana tada neće dobiti šansu za dugo čekano ispitivanje.

Međutim, upravo tada trebalo bi da bude dogovoren datum za njihovo ispitivanje.

Podsećamo, na prethodnom suđenju Puzigaći, održanom 18. jula, dugo očekivani svedok Slobodan Čenić rekao je da je Taton slučajno propao u provaliju, u kojoj je smrtno povređen.

Čenić kaže da je video početak napada tri grupe navijača Partizana na grupu mladića koji su sedeli u obližnjem lokalu, da je Bris Taton u strahu od razjarene rulje potrčao, sapleo se o ogradu i propao u ponor.

Ono što odbrani najviše ide u prilog je izjava Čenića da pored Tatona u trenutku pada nije bio niko, a da je on nakon svega prišao tom mestu i video ga kako sedi u rupi pored stepeništa.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

ŠEST GODINA U BEKSTVU

Puzigaća je prvobitno, dok je bio u bekstvu, osuđen na 32 godine zatvora, a ponavljanje suđenja mu je odobreno nakon hapšenja i izručenja Srbiji iz Grčke.

Bio je šest godina u bekstvu tokom kojih se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava.

Na početku ponovljenog suđenja u aprilu, Puzigaća je negirao učešće u tuči tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača Tuluza i Partizana. Optužen je kao jedan od organizatora navijačkih nereda.

Ponovljeni postupak za ubistvo Tatona vodi se i prema Ðorđu Preliću koji je, takođe u odsustvu, bio osuđen na 15 godina zatvora, a nedavnom novom presudom, nakon ponovljenog suđenja na 12 godina zatvora.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.

Daljinac

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prof

    15. septembar 2017 | 17:47

    Usled cega je skocio sam?Ako je bio iznenada napadnut i strahu bezao.Zasto je uopste i bio napadnut?Ako je skocio sam,to je verovatno ucinio u trenutku straha i bega od napadaca.Pa neka se okrivljeni u zatvoru nauce da nikada vise ne prave bezumene poteze i ne napadaju ljude.

  • Jasmina

    15. septembar 2017 | 17:19

    Pa da razularena masa bednika nije jurila decka,ne bi upao u rupu bezeci glavom bez obzira,tako da je to isto kao da su ga gurnuli,znaci u kavez sa njima

  • Iz naroda

    15. septembar 2017 | 17:21

    Ogroman medijski i politicki pritisak na sudije i pored mnogo dokaza i izjava koji potvrdjuju da je sam skocio! Sada i da ih oslobode, unistili su mladost i zivote momaka koji nevini trunu u zatvoru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA