• 16

Policija je za mesec dana uništila 96 TONA duvana: Paljene njive u Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu

To je direktna posledica rada Radne grupe za borbu protiv krijumčarenja duvana, kojoj predsedava direktor policije Vladimir Rebić

  • 16

Policija je, u prethodnih mesec dana, identifikovala ukupno 48 hektara ilegalnog zasada duvana i direktno na njivama uništila oko 96 tona duvana.

Filmska akcija trudnice u Beogradu: Sa stomakom do zuba pobegla pred porođaj iz bolnice, da bi prošvercovala 120 kg duvana

Kako se navodi u saopštenju, to je direktna posledica rada Radne grupe za borbu protiv krijumčarenja duvana, kojoj predsedava direktor policije Vladimir Rebić, koja je uvela novi način otkrivanja nelegalnih zasada duvana uz pomoć snimanja terena specijalnim kamerama sa satelita, koje detektuju specifičan hlorofil koji ispušta biljka duvan.

Tako je u okolini Pančeva, Sremske Mitrovice i Šapca identifikovano više parcela sa ilegalnim zasadom duvana površine 48 hektara, pri čemu je na njivi uništeno 96 tona duvana.

- Ovaj rezultat značajan je iz razloga što je količina uništenog duvana ekvivalentna količini duvana koju su nadležne službe, a pre svega Ministarstvo unutrašnjih poslova, velikim angažovanjem resursa i operativnim radom zaplenile u periodu od januara do avgusta ove godine - navodi se u saopštenju.

Takođe se podseća da je za prvih osam meseci ove godine MUP zaplenio, u oko 600 slučajeva, oko 173.000 boksova cigareta, oko 13 tona rezanog duvana i oko 97 tona duvana u listu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panta

    Da smo normalna država, zaplenjeni duvan ne bi palili već ga bi ga dali u otkup fabrikama duvana. Dobijeni novac bi mogao korisno da se upotrebi jer u Srbiji je puno sirotinje. Ali, koga briga za sirotinju!

  • Jeretik

    Ne placas izgori ti splav , butik , auto , njiva , prva tri su reket , ovo zadnje je porez ? Ili je i porez, u slucaju kada drzava samo uzima a nista ne daje u stvari reket .

  • Пера

    Filip moris okupirani smo. Ali mi nije jasno mi sami sebe okupiramo. Nasi. Stari dobri. Janicari.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima