≫ 

Ovo je zasad jedini razlog zbog kojeg je Zoran Marjanović uhapšen, a tužilaštvo traži jednu bitnu promenu!

Kako je ranije rekao jedan od Marjanovićevih branilaca advokat Veljko Delibašić, žalbom se osporava pritvor

  • 39

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na rešenje kojim je Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči, određen pritvor samo iz jednog od dva razloga zbog kojih je tužilaštvo tražilo njegovo pritvaranje.

Pitali smo Zoku Mitrović da li je ljubavnica Zorana Marjanovića: Ovo je njen odgovor!

ZORAN BIO JEZIVO LJUBOMORAN: Jelenu pratio u stopu. Dok su bili kod prijatelja, pevačica nije smela da pipne mobilni!

- Tužilaštvo se žalilo jer sudija za prethodni postupak nije uvažio naš predlog o određivanju pritvora i zbog razloga uznemiranja javnosti - precizirala je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Marjanoviću je pritvor određen samo zbog razloga postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticanjem na saokrivljene i svedoke.

Žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak o određivanju pritvora, za sada su, uložila i dvojica od pet advokata koje je angažovao Marjanović.

Kako je ranije rekao jedan od Marjanovićevih branilaca advokat Veljko Delibašić, žalbom se osporava pritvor jer je Više javno tužilaštvo predložilo određivanje kako ne bi uticao na saokrivljene i svedoke koje nije imenovalo, podsećajući da je u ovom slučaju Marjanović jedini okrivljeni.

Foto: Medija centar Beograd

Delibašić je dodao i da je sudija za prethodni postupak prekoračio predlog tužilaštva, budući da je u rešenju o određivanju pritvora on naveo imena svedoka koji treba da budu saslušani u istrazi, a među kojima je i Jelenina pokojna majka, koja je preminula pre pola godine.

Pored toga, kako je naveo, odbrana smatra da nema dokaza koji bi potkrepili osnovanu sumnju da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti.

O žalbama će odlučivati krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, kada isteknu rokovi za ulaganje žalbi.

Marjanović je uhapšen u petak, 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Foto: Telegraf, Pixabay

Marjanović je i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

On je 16. septembra na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sused

    21. septembar 2017 | 15:53

    Država treba da pokaže zube i dokaze. Dosta cirkusa.

  • Kalimero

    21. septembar 2017 | 17:06

    Iako generalizacije nisu dobre ali nečasnije profesije od advokature nema. Neki bi zbog lične koristi i crnoga đavola branili. Prljave su pare koji oni takav način dobiju.

  • posmatrac

    21. septembar 2017 | 19:47

    Samo debil ne bi angazovao advokata kad ga neko tereti za bilo kakav zlocin. Da li ste Vi ljudi normalni?!? Ko Vam daje pravo da sudite da li je neko ubica ili nije?! U ovoj usranoj drzavi nikad nisi siguran da li je pravda zadovoljena i nazalost iza resetaka uglavnom zavrsi nevin covek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA