≫ 

FILMSKA KRAĐA U BORU: Klijentima uvaljivao lažne evre, a za sebe zadržavao prave. Jedna žena ga je raskrinkala na klasičnu foru

Nije jasno kako sve nisu zabaležile kamere i kako niko od nadležnih u Poštanskoj štedionici nije znao koliko para ima u deviznoj blagajni

  • 5

Referent u Poštanskoj štedionici D. J. (52) klijentima je davao lažne, a za sebe zadržavao prave evre. On je uhapšen zbog sumnje da je klijentima banke davao falsifikovani  novac!

PALI FALSIFIKATORI: Uhapšeno 14 osoba, lažirali uplatnice za registraciju (VIDEO)

D. J. je u deviznu blagajnu stavio 105 lažnih novčanica u apoenima od po sto evra. Jednoj ženi je, nakon toga, istog dana dao 400, a dugom klijentu 100 evra.

Prevara je otktivena u banci gde je žena, zbog boljih uslova štednje, želela da oroči novac, odnosno u menjačnici gde je drugi klijent pokušao da proda falsifikovane evre.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Policija je u Poštanskoj štedionici u deviznoj blagajni pronašla 84 falsifikovane novčanice od po 100 evra. D. J. je klijentima deo novca isplaćivao pravim, a ostatak falsifikovanim novcem.

Nije, međutim, jasno, kako sve to nisu zabaležile kamere, kao ni činjenica da niko od nadležnih u Poštanskoj štedionici nije znao koliko para ima u deviznoj blagajni.

Policija nastavlja istragu koja treba da pokaže koliko je dugo D. J. klijentima "uvaljivao" lažne novčanice, koliko je time banka oštećena i da li je imao pomagače.

Inače, D. J. je priznao da je učinio to što mu se stavlja na teret.

Policiji je kazao da je bio u velikim dugovima i da je morao da pokuša da ih se reši na taj način. Protiv D. J. su podnete prijave zbog falsifikovanja novca i pronevere i određen mu je pritvor do 30 dana.

Daljinac

(R. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ko ja

    5. oktobar 2017 | 19:37

    Nije bio dovoljno uverljiv. Zato ce u zatvoru da usavrsi falsifikat.

  • Srbich

    5. oktobar 2017 | 19:14

    a odakle znate da niko nije znao za kolicinu novca u blagajni i kakve veze ima to sa zloupotrebom koju je pocinioc priznao?

  • Bond

    5. oktobar 2017 | 17:23

    A jadan covek najsigurniji kad uzme iz banke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA