Kako je došlo do smrti starca u požaru koji je zahvatio celu zgradu u Bulevara despota Stefana u Beogradu

U četvrtak oko 10 časova u Bulevaru despota Stefana 76/3, nastradao Z. R. Zapalio se krevet, u prizemlju stambene zgrade

  • 0

Stariji muškarac Z. R. nastradao je u požaru koji je izbio u četvrtak u centru Beograda. Vatra je buknula nešto posle 10 časova u stanu u Bulevaru despota Stefana 76/3, a ekipe Hitne pomoći mogle su samo da konstatuju smrt starije osobe, pišu Novosti.

U stambenoj zgradi u Bulevaru despota Stefana izbio požar, jedna osoba izgubila život

Požar je prijavljen oko 10 u prizemlju stambene zgrade u stanu broj 3, a vatrogasce su alarmirali stanari kada su osetili miris paljevine. Odmah su izašli na teren, ali nesrećnom čoveku nije bilo spasa.

- Primili smo poziv u 10.10 i naše vozilo sa šest vatrogasaca je posle tri minuta bilo na terenu - kažu iz MUP-a. - Goreo je krevet u stanu u prizemlju zgrade i bilo je puno dima. Tek kada je vatra ugašena, a dim se "raščistio", uočeno je beživotno telo starijeg muškarca.

U Hitnoj pomoći navode da je njihova ekipa mogla samo da konstatuje smrt, i da još nije poznato da li je čovek preminuo usled gušenja ili je smrt uzrokovana nečim drugim.

- Požar nije bio velikih razmera i zapalio se samo jedan krevet - navode u vatrogasnoj službi. - Ipak, prozori su bili zatvoreni, vatra se proširila i napravio se veliki dim. Zato sumnjamo da se nastaradala osoba ugušila.

U zgradu na Paliluli ubrzo su stigli i sin i unuk Z. R. Vidno potreseni, nisu želeli da komentarišu nesreću. Posle uviđaja, kriminalistička policija zapečatila je stan, a telo je poslato na obdukciju.

Komšije iz trospratnice navode da nastradalog nisu poznavali i da ne znaju da li je živeo sam ili sa porodicom. Kažu da je požar prijavila komšinica kada je videla kako gust dim kulja iz prozora stana u prizemlju.

Daljinac

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA