Odluka da li će Legija biti na sahrani majke je i dalje strogo čuvana službena tajna

Ulemek služi kaznu u najčuvanijem zatvoru, poznatijem kao "Alkatraz" u Požarevcu

  • 14

Nekadašnji komadant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, koji služi kaznu od 40 godina zatvora, podneo je molbu za prisustvo sutrašnjoj sahrani majke, ali Viši sud iz bezbednosnih razloga neće javno saopštavati da li je molbu usvojio ili nije, jer ti podaci predstavljaju službenu tajnu.

Legijin poslednji pozdrav majci: Od Natalije Ulemek oprostio se i jedan političar, a to niko nije očekivao (FOTO)

Postupak nadzora i sprovođenja izvršenja kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala, kao i davanja saglasnosti za privremeno sprovođenje osuđenog izvan zavoda, podrazumeva prikupljanje podataka koje predstavljaju službenu tajnu, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Zbog toga, kako je dodala, Viši sud u Beogradu u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka neće davati saopštenja u vezi sa postupkom po podnetoj molbi Ulemeka za sprovođenje izvan zavoda.

Ulemek služi kaznu u najčuvanijem zatvoru, poznatijem kao "Alkatraz" u Požarevcu.

Foto: Profimedia/AFP

Osuđen je na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva Zorana Ðindića, Ivana Stambolića, zločina na Ibarskoj magistrali i pripadnosti "zemunskom klanu".

U sva četiri pomenuta procesa osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvora, ali s obzirom da se po našem zakonu kazne ne sabiraju, Ulemeku je izrečena jedina moguća - jedinstvena kazna od 40 godina zatvora.

Nakon nešto više od godinu dana skrivanja on se predao srpskim vlastima pre 13 godina i po godina, a mediji pišu da majka nije propustila nijednu priliku da ga vidi, od redovnih poseta u zatvoru do suđenja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dab

    9. oktobar 2017 | 16:57

    Sloboda i pravda za Legiju...

  • slađa

    9. oktobar 2017 | 20:50

    Uradiće šta treba da urade, ali sigurno neće obaveštavati javnost. Valjda je to svima jasno.

  • Da4a

    9. oktobar 2017 | 22:50

    OVA TEME NETREBA DA INTERESUJE JAVNOST

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA