≫ 

U velikoj akciji policije uhapšen sin profesora Pravnog fakulteta, Ratka Markovića

Policija intenzivno traga za još jednom osobom

  • 26

Kako Telegraf. rs saznaje, u velikoj policijskoj akciji uhapšen je Vasilije Marković (42), sin profesora Pravnog fakulteta Ratka Markovića, zbog sumnje da je sa još 12 osoba falsifikovao dokumentacije i time oslobodili od plaćanja carinskih dažbina i PDV za akciznu robu jedno privredno društvo i na taj način oštetili budžet Republike Srbije za više od 2.240.000 evra.

Uhapšeno 13 carinika u velikoj akciji policije! Sumnja se da su falsifikovanjem oštetili državu za više od dva miliona evra

U akciji koja je usmerena na borbu protiv sive ekonomije i ilegalnog prometa duvana, duvanskih proizvoda, akcizne i druge robe, zbog sumnje da je počinio krivično dela nesavestan rad u službi i poreska utaja, u Beogradu je danas uhapšen Vasilije Marković, koji je inače sin profesora Pravnog fakulteta Ratka Markovića.

Pored Vasilija uhapšeni su i  Z. S. (47), M. Z. (32) , V. S.(47), LJ. A. (63), N. A. (44), D. P. (43), M. S. (48), K. S. (53), V. N. (54), T. O. (48), M. R. (40) i S. Đ. (46).

Kako se sumnja, u dokumentaciji je lažno predstavljeno da su navedni akcizni proizvodi bili namenjeni nekim stranim ambasadama u Beogradu i jednoj

međunarodnoj organizaciji.

Na osnovu tako falsifikovane i nepotpune dokumentacije i lažnog predstavljanja činjenica, carinski službenici oslobađali su od plaćanja carinskih dažbina, PDV-a, akciza i drugih posebnih dažbina navedeno preduzeće, čime su oštetili budžet Republike Srbije za više od 2.240.000 evra, a za koliko su utajila porez odgovorna lica privrednog društva "CD Real Diplomatique".

Policija intenzivno traga za još jednom osobom.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Pogledajte video:

KO JE RATKO MARKOVIĆ?

Rođen je 8. decembra 1944. godine u Požarevcu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Kruševcu, s odličnim uspehom. Na Pravnom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1967. sa prosečnom ocenom 10.

Doktorirao je na Pravnom fakultetu "jednoglasno sa odlikom" disertacijom pod naslovom "Izvršna vlast". Na Pravnom fakultetu u Beogradu izabran je za redovnog profesora za predmet Upravno pravo 1985, a rešenjem Dekana od 20. aprila 1994. raspoređuje se i na radno mesto redovnog profesora za predmet Ustavno pravo na Pravnom fakultetu u Beogradu, u koje je zvanje bio izabran na Pravnom fakultetu u Kragujevcu 1984.

Do aprila 2016. objavio je 328 stručnih, publicističkih i naučnih radova i preko stotinu odrednica u "Pravnoj enciklopediji", "Enciklopediji samoupravljanja", "Sociološkom leksikonu" i "Srpskoj enciklopediji" (zaključno sa slovom V).

Među njima su i sledeće knjige: "Pokretanje ustavnog spora o ustavnosti normativnih akata", "Samoupravno odlučivanje u društvenim delatnostima", "Izvršna vlast", "Ustavno pravo", "Upravno pravo I", "Ustavi i ustavna dokumenta socijalističke Jugoslavije 1942-1981", "Ustavno pravo i političke institucije", "Upravno pravo", "Odabrani propisi o Vladi i državnoj upravi", "Ustavno pravo"- priručnik za polaganje pravosudnog ispita.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zat

    9. oktobar 2017 | 19:36

    Ne iživljavajte se nad čovekom od 73 g. Sutra mogu i vama da se dogodi isto.

  • @ KiKi

    9. oktobar 2017 | 21:56

    Kad će neki da shvate da su ovo sitne prevare Nažalost krupne lopine štiti imunitet E kad njih počnete da hapsite tad će država da krene A bojim se da će to biti malo sutra

  • Rados

    9. oktobar 2017 | 20:41

    Sram vas bilo pustaju ljude niz vodu koji nista krivi nisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA