JEDAN OD NJIH TROJICE JE OPASNI UBICA: Izgled ume jako da prevari, ko vam je sumnjiv? (FOTO)

"Bio je povučen i svima se javljao" najčešće se čuje od komšija kad opisuju nekog ko počini najteži zločin, ubistvo

  • 11

Muškarac traži cigaretu drugom muškarcu ispred fast fuda u Srbiji. Nastaje koškanje, nakon pet minuta nož mu probada telo. Umire. Ubica deluje sasvim obično, kao svaki opušteni urbani mladić. Iako je počinio gnusan zločin, svi su najviše šokirani njegovim izgledom - Da li je moguće da ubica ovako izgleda? Ne zavaravajte se, ubice mogu da deluju pitomo... Pogledajte gornju fotografiju, za koga biste rekli da je ubica?

Ponudio me je cigaretom, posle 5 minuta sam ga ubio: Monstrum iz Čačka jezivim rečima objasnio zašto je izrešetao mladića

"Bio je povučen i svima se javljao" najčešće se čuje od komšija kad opisuju nekog ko počini najteži zločin, ubistvo. Brojne ubice izgledaju miroljubivo, a jedan od takvih je i Vladica Pušica koji je u nedelju, oko 6 ujutru, ubio Sašu Ćubovića (34) ispred fast-fud restorana "Silver haus" u Čačku.

Vladica Pušica iz Čačka poznat po maltretiranju: Jednoj od žrtava nabio flašu u grlo - mučeniku je bila izlomljena lobanja, a desno oko mu je ispalo

Po fotografijama koje je Vladica objavljivao na svom Fejsbuk profilu, mnogi bi pomislili da se radi o akademskom građaninu koji ni "mrava ne bi zgazio".

S obzirom na to da po njegovom spoljašnjem izgledu niko ne bi pomislio da se u njemu zapravo krije zver, kontaktirali smo Aleksandra Šibula, psihologa, kako bi nam objasnio da li na osnovu nečijeg izgleda možemo da zaključimo da je sklon da ubije.

- Izgled apsolutno ne može govoriti o karakteru ličnosti. Imamo primere kad neko zbog kompleksa niže vrednosti glumi da je agresivan i opasan, a u stvari je veoma miran i pozitivan.

- Kod osoba koje su sposobne da ubiju nekog, karakteristično je to da ne umeju da kontrolišu svoje emocije, nemaju nikakvu kontrolu, jer kako bi inače bili u stanju da jednim ubistvom unište najmanje dva života, život onog koga su ubili i svoj - objasnio je Aleksandar Šibul, psiholog.

Nečiji izgled ne može da nam otkrije da li je osoba ubica ili nije, ali usta i oči mogu da pokažu da li je neko agresivan ili ne.

- Svaka agresija može da se vidi po mimici. Naime, stisnute usne kao i poluotvorene oči pokazuju stanje agresivnosti. Mikrofacijalna ekspresija ne može da se kontroliše, tako da onome ko je u stanju agresije to može da se vidi na licu - kaže Aleksandar.

Vladica Pušica koji na slikama ne odaje utisak da je ubica, je još 2005. godine sa još trojicom mladića, brutalno pretukao Dragana B. iz Čačka.

- U jednoj kafani zgrabili su Dragana B. i toliko ga tukli da je jedva ostao živ! Čak su mu nabili staklenu flašu u grlo i šutirali ga dok se nije slomila. Mučeniku je bila izlomljena lobanja, a desno oko mu je ispalo. Bio je potpuno unakažen. To je bilo pre tačno 12 godina. On je jedva preživeo, a i dan-danas ima ozbiljne posledice - ispričao izvor blizak istrazi, prenosi "Alo!".

Pušica je dve godine kasnije učestvovao u tuči zatvorenika u Valjevu, a sve zvog borbe za prevlast. U tom sukobu je jedna osoba izgubila život.

- L.K. je tom prilikom poginuo. Reč je o mladiću koji je učestvovao u iživljavanju nad Draganom B. 2005. godine - ispričao je izvor.

U nedelju 8. oktobra, oko šest ujutru Vladica Pušica je ispalio šest metaka u Sašu Ćubovića.

Nikom od očevidaca ove tragedije ništa nije ukazivalo na to da će se susret dvojice, na prvi pogled starih, dobrih poznanika završiti pucnjavom.

- Vladica P. je sa jednom ženskom osobom sedeo u restoranu. U jednom trenutku nepozvan im je prišao Saša Ć. Pozdravili su se, on ih je zagrlio, popričali su izvesno vreme i sve je ukazivalo da se radi o starim poznanicima. Međutim, Vladica je iznenada izvadio pištolj i ispalio nekoliko metaka u muškarca sa kojim je razgovarao - rekao je za Morava info izvor iz istrage.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

VLADICA PUŠICA SE PRE UBISTVA SVAĐAO SA DEVOJKOM

Kako piše Blic Vladica Pušica u iskazu pred tužiocem Višeg tužilaštva u Čačku priznao je da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret!

On kaže da je ubijenog Sašu prvi put upoznao pet minuta pre pucnjave kada mu je on ponudio cigaretu.

- U jednom trenutku Saša je prišao našem stolu i seo na stolicu sa desne strane i rekao nešto u smislu "kakav ovde postoji problem". Ja sam mu rekao da razgovaram sa verenicom i da imamo neku malu svađu.

- Saša me je tada uhvatio za kosmati deo brade. Tada sam levom rukom iza pojasa izvukao pištolj i njegovom ručkom udario mladića po temenu. U tom trenutku je krenulo koškanje između nas. Uplašio sam se da će mi oteti pištolj i da će me ubiti - ispričao je Vladica.

Po nečijem izgledu ne možemo da znamo da li je u stanju da izvrši ubistvo, ali ukoliko na osnovu mimike ocenimo da se neko nalazi u stanju agresije, za svaki slučaj treba da se sklonimo od takve osobe.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sun

    11. oktobar 2017 | 20:50

    Uplasio se da mu ne otme pistolj, pa da ga ne ubije..Pazi Boga ti..a kako nosis pistolj, to umes a??

  • Dado CZ.Lj...

    11. oktobar 2017 | 22:27

    Sad ce pusica, da bude malo devojcica malo... O ovakima sve najgore, nista oni nisu, onda lece komplekse pistoljima. Nadrogiraju se pa ufuraju... Takvih je bezbroj ljudi, zombi do zombija a pravila ne postoje. Drzava treba da se pizabavi narkomanskim kaubojima, koji zive za vikend i ludilo.

  • Marko cg primorje

    11. oktobar 2017 | 20:42

    Prvi vec je bilo sto slika u medijima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA