Očuha udario kvarcnom peći: Tukao ga i uzeo mu 4.000 dinara, pretio da će ga ubiti i zapaliti kuću

Zbog krivičnog dela nasilja u porodici podnet je optužni predlog protiv R. S. (38) iz sela Neuzine

  • 1

Zbog sumnje da je počinio krivična dela nasilja u porodici i ugrožavanja sigurnosti, zrenjaninsko Osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv R. S. (38) iz Neuzine, piše portal zrenjaninski.com.

Stric brutalno pretukao bratanca (13): Dečak na tatin nagovor pokušao da opljačka prodavnicu

Kako navode u tužilaštvu, on je 20. aprila ove godine, oko 21 sat, u Neuzini, bez ikakvog povoda počeo da vređa i da preti očuhu B. R. koji se nalazio u spavaćoj sobi.

On je očuhu govorio da je klošar i da mu je bolje da se obesi, preteći mu da će ga ubiti i da će mu zapaliti kuću. Zatim ga je više puta udario pesnicom po glavi i grudima. Kada je žrtva počela da ga moli da prestane, okrivljeni je, držeći električni kabl u rukama, rekao:

- Hoćeš li sam da se obesiš, ili hoćeš da te ja obesim.

Potom mu je stavio kabl oko vrata, a ruku je stavio u džep, gestikulirajući kao da će iz džepa izvaditi pištolj.

Foto-ilustracija: Flickr/Mike Nelson

Onda je uzeo kvarcnu peć i očuha njome udario po glavi, tražeći novac i ključeve od automobila. Kada je uzeo 4.000 dinara i ključeve, krenuo je da izlazi iz kuće i očuhu zapretio da ovaj slučaj ne prijavljuje policiji, pri tom ga udarivši pesnicom po licu. Tom prilikom je žrtva zadobila tešku telesnu povredu.

Okrivljenom se na teret stavlja i da je 25. maja ugrozio sigurnost B. R. na taj način što mu je putem društvene mreže Fejsbuk poslao poruku sledeće sadržine: "Gde si pi…, tu sam u kladionici u Sečnju, doći ću brzo kod tebe da ti ponovo razbijem pi…", pa je usled tih pretnji oštećeni osetio strah i ozbiljnu ugroženost za svoj život i telo.

Daljinac

(Telegraf.rs / Izvor: zrenjaninski.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    18. oktobar 2017 | 04:19

    Podnet je predlog? Kakav crni predlog policija je trebala momentalno da ga uhapsi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA