Vozio je majku (70) za Nemačku. Čim su došli na granicu, carinik je rekao starici da izađe iz kola i SKINE GAĆE! Pozvao je i pojačanje! (FOTO)

Haos na Gradini!

  • 11

U ranim jutarnjim satima, u utorak, 24. oktobra 2017. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, carinici su u saradnji sa graničnom policijom sprečili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 260.000 evra.

Gde sve možete da pređete granicu i kako da izbegnete gužve

Vozač "renoa" rekao je da nema šta da prijavi, kada je carinik shvatio da suvozač ima previše svečanu haljinu. Odmah je pozvao pojačanje! (FOTO)

Sve je počelo kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 30-godišnji nemački državljanin turskog porekla. On je vozio "mercedes" nemačkih registarskih oznaka. U kolima je bilo dvoje saputnika, 70-godišnja turska državljanka koja ima nemačku boravišnu dozvolu, i njen 35-godišnji sin, nemački državljanin.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Iako su putnici izjavili da nemaju ništa da prijave za kontrolu, tokom detaljnog pregleda automobila, u ženskoj kožnoj torbici koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sedišta, pronađena dva svežnja novca u ukupnom iznosu od 125.000 evra, zamotana u aluminijumsku foliju.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

To je bio dovoljan razlog za lični pregled 70-godišnje putnice, kod koje je u donjem vešu pronađeno još 141.400 evra.

S obzirom da je vozač izjavio da nema nikakve veze sa pronađenim novcem, kao i to da nije znao da njegovi saputnici sa sobom nose toliku sumu neprijavljenih deviza, majci i sinu je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra. Ostatak novca je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, koji će u ovom slučaju biti sproveden po hitnom postupku, jer se radi o stranim državljanima.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Uprava carina neprestano apeluje na putnike da prijave svaku sumu iznad 10.000 evra, kako na izlazu tako i na ulazu u zemlju, što je vidno istaknuto na svim našim graničnim prelazima.

Uprkos tome, putnici svesno ulaze u rizik neprijave novca, iako su informacije o važećim propisima dostupne kako na samim prelazima, tako i na sajtu Uprave carina, u brošurama namenjenim putnicima, ali i preko sredstava javnog informisanja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA