Kidnaperi male Maše ostaju iza rešetaka: Ni dve godine kasnije ne zna se pravi uzrok nezapamćene otmice usred Beograda

Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje je vodilo istragu, u septembru 2016. godine. u završnim rečima tražilo je od suda da im izrekne kazne od po 10 godina zatvora, dok su njihovi branioci tražili oslobađajuće presude

  • 2

Otmičari male Maše Prenković definitivno ostaju u zatvoru. Tako je odlučio Apelacioni sud u Beogradu koji im je potvrdio osuđujuću presudu.

RODITELJI MALE MAŠE BILI UMEŠANI U NJENU OTMICU? Jezive detalje otkrio bivši muž Francuskinje

MAŠIN OTMIČAR SE BRANI: "Nisam kidnapovao dete, majci sam pre toga dao 1.800 EVRA. IMALI SMO DOGOVOR!"

Troje francuskih državljana bilo je prvostepeno osuđeno u Specijalnom sudu 20. oktobra 2016. godine jer su 13. marta 2015. godine u Ulici braće Jerković, kod broja 227, oteli, tada trogodišnju Mašu iz ruku njene majke. Policija se dala u poteru za njima i brzo ih uhapsila. Od tada su u pritvoru.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje je vodilo istragu, u septembru 2016. godine. u završnim rečima tražilo je od suda da im izrekne kazne od po 10 godina zatvora, dok su njihovi branioci tražili oslobađajuće presude. Sud je sada i pravosnažno potvrdio navode tužilaštva, saznaje Blic.

Još nije utvrđeno šta je pravi motiv otmice pošto je Sebastijan Branšu, koji je osuđen kao organizator grupe, u svojoj završnoj reči ponovio da je navodno imao dogovor sa mašinom porodicom o pozajmici deteta kako bi dete podmetnuli francuskom sudu jer bi se DNK analizom utvrdilo da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel nije biološki otac deteta.

Foto: MUP Srbije, Printskrin: N1

Njegova žena Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile su tokom suđenja da nisu znale da Sebastijan sprema otmicu deteta i krivicu su prebacile na njega.

Otkriveno je, međutim, da su otmičari pošli iz mesta gde žive, Vers Pon di Gara, pored Nima, na jugu Francuske koji je od Beograda udaljen više od 1.600 kilometara. Prvo su se uputili u Rumuniju, gde su bili neko vreme. U Srbiju su ušli 12. marta 2015. godine i došli do Pančeva, gde su ručali u "Mekdonaldsu" i zatim spavali na parkingu ispred restorana u kolima.

Sutradan su u Ulici braće Jerković Mašu oteli iz ruku majke, ali su na autoputu ka Šidu, kojim su bežali, uhapšeni.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чика Шабан

    14. novembar 2017 | 08:52

    Pa nego šta, još 20 godina treba! Kod nas si našli da otimaju decu

  • renata

    14. novembar 2017 | 08:49

    Kakav je to bio dogovor kad su oteli dete na sred ulice? Da je bio dogovor onda bi Masini roditelji s detetom otputovali u Francusku i to sve sredili.B as su glupi i jos misle da ce im neko verovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA