≫ 

Užas u osnovnoj školi u Beogradu: Dečaci dve godine terali drugaricu na oralni seks, pa joj dali marihuanu

Direktor kaže da se škola i pre ovog slučaja bavila prevencijom vršnjačkog nasilja

  • 51

Novi slučaj vršnjačkog zlostavljanja prijavljen je u OŠ "Dragojlo Dudić" u beogradskom naselju Mali Mokri Lug. Učenica osmog razreda D. P. prijavila je dečake A. M. i L. J. da su je, više puta tokom dve godine, primoravali na oralni seks, a da su joj pre tri dana dali marihuanu, preteći joj da nikome ne sme ništa da kaže. Slučaj je prijavljen policiji, prosvetnoj inspekciji i Ministarstvu prosvete, pišu "Novosti".

Otac pretučene devojčice u Aranđelovcu odlučio: Ćerku ispisujem iz škole!

Direktor škole Đuro Kosić potvrdio je, za "Novosti", da je prijavljeno vršnjačko nasilje, te da je škola preduzela sve mere kako bi zaštitila učenicu. On kaže da je škola upućena u deo prijave zbog droge, ali da nema saznanja o seksualnom zlostavljanju.

- U sredu posle časova u drugoj smeni učenica je uplakana došla kod nastavnice i pokazala joj narkotik uvijen u foliju. Ispričala je da su je uznemiravala dva učenika i da su joj oni to dali - objašnjava Kosić.

- Nastavnica je ispratila devojčicu do kuće, a sutradan je napisala prijavu. Prvo smo o svemu tome obavestili devojčicinu majku, a onda i policiju. Došli su inspektori, kojima su izjave dali i devojčica i oba dečaka u prisustvu roditelja - dodao je on.

Direktor kaže da se škola i pre ovog slučaja bavila prevencijom vršnjačkog nasilja. Posle nemilog događaja zakazaa je vanredna sednica Nastavnog veća i sastanak tima za prevenciju nasilja. Biće organizovan i roditeljski sastanak, kao i tribina o sprečavanju zlostavljanja i nasilja među učenicima.

Direktor kaže da su u petak, kada su imali više informacija, o svemu obavestili i prosvetnu inspekciju i Ministarstvo prosvete, te da očekuje da će od ponedeljka i oni organizovati vanredni nadzor.

Slučaj zlostavljanja koje je prijavila devojčica D. P. biće, kaže, detaljno ispitan. Saznajemo da se, navodno, sve što je devojčica prijavila dešavalo u krugu škole. Učenica je u ovu školu došla pre dve godine, i imala je veliku pomoć pedagoga, psihologa i nastavnika da se prilagodi novoj sredini i vršnjacima.

Foto: Pixabay

MINISTARSTVO

Slučaj u OŠ "Dragojlo Dudić" prijavljen je nadležnima u Ministarstvu prosvete.

- U ovom trenutku najvažnije je da škola utvrdi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem. Mi ćemo nakon toga postupiti u skladu sa nadležnostima koje imamo - poručuju iz Ministarstva prosvete.

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zole65

    18. novembar 2017 | 00:02

    Ne znam. Mozda sam zaostao u vremenu. Samo mogu da prokomentarisrm jedno: Ne dao mu dragi Bog, da se radi o mom detetu!!! Nema tog zakona koji bi pomogao niti njemu niti njegovim roditeljima. Ti “ VELIKI” monstrumi nisu imali vremena da vaspitavaju svoju decu, da ih uce kako se zivi , pomaze u nevolji. A za sve ostale gluposti, pracenje rejalitija, itd, to su imali vreme. Budala je lako biti. Pametan , nije tesko... samo treba neko od malena da te uputi na pravi put. Verujte da to nije samo kod nas. Zivim u inostranstvu. Isti problemi svuda. Ali gotografije, puno ime i prezime, to mnogo menja. Kada ga sredina odbacuje u kojoj zivi, drugacije ce se oseti sve. Kada svako pokazuje prstom na njega, ili pogledom, zapitace se i sam dokle tako, i kuda vode te greske koje je pocinio, i sam ce menjati nacin zivota. Ili mu pakao robije ne gine.

  • Lazar.M

    18. novembar 2017 | 00:39

    Zasto ovoga nije bilo 80 -ih ? Kazne su bile rigorozne za sitne carke pojedinci su leteli u drugu skolu a ako se ponovi i trajno iz skole. Za ovako nesto isti su bili u kzneno popravnim domovima! Zakljucak je da je Drzava glavni krivac jel nema jasne zakone za ovako nesto e kad dodjemo u situaciju da neki roditelj deteta preuzme stvari u svoje ruke i surovo se obracuna sa onim ko mu je ugrozio dete , sto bi i ja prvi uradio e onda ce nadlezni morati donositi zakone hteli to ili ne .

  • BLEK STENA

    17. novembar 2017 | 22:37

    Da se u svim medijima u zemlji objavi puno ime i prezime i fotografije roditelja ova dva decaka jer nisu vaspitali svoju decu kako trba a bili su duzni. Da jednom u ovoj zemlji neko bude odgovoran zbog maltretiranja neduznih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA