Svi su pali u isti čas: Zašto je srpska policija morala da liši slobode skoro 100 ljudi u istom trenutku (FOTO) (VIDEO)

Evo kako je uopšte došlo do spektakularne akcije srpske policije

  • 6

Policija je juče širom Srbije uhapsila 93 osobe zbog mita, pronevere, pljački, droge i oružja, a protiv još 37 njih podnete su krivične prijave jer su oštetili državu za oko 8,3 miliona evra! Među uhapšenima su vršilac dužnosti direktora "HIP Azotara" Pančevo M.Đ. i njegovi najbliži saradnici, kao i šef policije U Baču S.N. i još nekoliko njegovih kolega iz Beograda i Kikinde.

Pogledajte spektakularnu akciju srpske policije: U istom danu u 12 gradova istovremeno UHAPŠENE 93 osobe! (FOTO) (VIDEO)

IZAZVALI HAVARIJU

U policiji kažu da su akcije hapšenja juče skoro istovremeno izvedene u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Pančevu, Kikindi, Jagodini, Zaječaru, Kikindi, Jagodini, zaječaru, Kraljevu, Kruševcu, Nišu, Leskovcu i Vranju.

- Na udaru su se našli odgovorni za mahinacije u privredi, ali je zadat i žestok udar trgovcima drogom, oružjem, razbojnicima i auto-mafiji. Zbog zloupotreba u privredi procesuirano je nekoliko desetina osoba koje su oštetile budžet Republike Srbije, AP Vojvodine, lokalnih samouprava i preduzeća za 8.305.106 evra - navode u MUP.

Zbog mahinacija u "Azotari" uhapšeni su v.d direktora M.Đ., bivši komercijalni direktor P.Đ. i bivši rukovodilac Službe održavanja N.P.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Oni se terete da su tokom 2015., suprotno zahtevu Službe tehničke pripreme i potrebama "HIP Azotara" prihvatili ponudu firme "K.M. Mont" iz Petrovaradina i nabavili tehnički neprihvatljive cevi, zbog čega je došlo do njihovog pucanja. Na ovaj Način Azotara  je oštećena za 180.621.287 dinara. Po nalogu tužilaštva u Pančevu, osumnjičenima je određeno zadržavanaje do 48 sati - kazao je sagovornik.

Što se tiče šefa policije u Baču S. N., on se tereti da je neovlašćeno pristupio Jedinstvenom informacionom sistemu MUP-a i izvršio provere za jednu osobu iz Subotice.

- Te podatke je zatim predao muškarcu N.J., koji je to zloupotrebio, falsifikovao izvesne podatke i ucenio Subotičanina kako bi od njega uzeo novac - navodi izvor iz policije.

Takođe, sumnja se da je N. od 29. januara do 1. decembra 2014. godine, u vreme kada je radio u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi, prikrio 13 naloga za kažnjavanje, svojim poznanicima, pa su ti predmeti zastareli i oni su izbegli kazne.

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP uhapsili su i rukovodioca policijske ispostave Kanjiža M.K. i zaposlenog na upravnim poslovima Ž.B. zbog mita.

Oni su omogućavali osobama sa Kosova da prijave prebivalište na teritoriji Kanjiže. Za tu uslugu M.K. je dobio automobil na poklon, a Ž.B. 1.350 evra i 15.000 dinara.

Osim njih uhapšena su i trojica inspektora iz Beograda zbog pokušaja iznude u Arilju. Sa njima je uhapšena i Beograđanka J.L (36).

- Ona je bila dužna dva miliona dinara firmi za prodaju voća, koja je u vlasništvu jednog bračnog para iz Arilja. Pi nagovoru J.L., inspektori su podsetili supružnike i pokušali da ih nateraju da oproste dug njihovoj prijateljici iz Beograda - kažu u policiji.

Zbog raznih finansijskih malverzacija uhapšeni su i bivši rukovodilac opštine Trstenik, zaposleni u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u zaječaru i Leskovcu, kao i radnici u EDB "NIš".

Foto: MUP Srbije

ARSENAL ORUŽJA

U ovoj opsežnoj policijskoj akciji zaplenjena je i velika količina droge i oružja.

- U stanovima i kućama koje su koristili osumnjičeni, pronađeno je i zaplenjeno 3,3 kilograma marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija. Takođe, oduzeto je i 510 grama smeše koja se koristi uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagoica - kažu u policiji.

Tokom hapšenja pronađeno je pet pištolja, jedna automatska puška kalašnjikov, i dve lovačke puške od kojih jedna sa optikom, zatim 1.582 komada municije, plastični eksploziv i tromblonska mina.

- Od osumnjičenih je oduzeto osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i sofisticiranim dekoderom koji služi za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme - kazali su u policiji.

Video-snimak pogledajte ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA