≫ 

REŠAVA SE UBISTVO BOJOVIĆA: Ključni svedok opisao kako je izgledao ubica. Sve može da reši jedan detalj!

Nikola Bojović i Miloš Vidaković ubijeni su 2013. godine

  • 3

Suđenje za ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića, kao i za ubistvo Miloša Vidakovića (29) nastavilo se danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Dosad je ispitivan Miloš Vojnović, koji se nagodio i priznao Vidakovićevo ubistvo u zamenu za 10,5 godina zatvora u Beogradu. On će ponovo biti psihijatrijski veštačenje. Glavna tema je danas bilo svedočenje konobara Gorana Novakovića.

Smeće jedno, kako smeš da me pogledaš kad si mi ubio brata: Sestra Nikole Bojovića na suđenju u Beogradu napravila haos!

14:48 Saslušan konobar iz Budve

U nastavku suđenja, saslušan je svedok Goran Novaković, konobar iz kafića u Budvi u kom je ubijen Miloš Vidaković. Novaković tvrdi da je čuo jedan pucanj, pa zatim još dva, kao i nekoliko pucnjeva, najverovatnije u vis.

- Ubica je nosio šešir koji je imao širok obod oko glave i bio je landarasto obučen. Iznenadilo me je što ubica nije pobegao nakon ubistva već je nonšalantno otrčao - rekao je svedok Goran Novaković iz Kikinde.

UBICA "NABIJEN, NI MRŠAV NI DEBEO"

On je naveo da ne bi mogao da prepozna ubicu jer je bio mrkli mrak.

- Videlo se da je ubica nabijen, nije bio ni mršav ni debeo, visine oko 176 centimetara, ali ne bih mogao da ga prepoznam jer je bilo jako mračno - istakao je Goran Novaković.

15:00 LIČNA KARTA NA IME "IBRHIM DELIJA"

Miloš Delibašić je na uvid dao fotokopiju lične karte na ime Ibrahim Delija, kao dokazni materijal.

Vojinović je u svom iskazu tvrdio da je motor koji je korišćen za bekstvo nakon ubistva kupljen na ime Malog Nemca. Međutim, raniji svedok Marković tvrdi da je motor kupljen na ime momka iz Rožaja i da se uopšte ne radi o Malom Nemcu.

CVETANOVIĆ OBRIJAN I OŠIŠAN NA NULU

15:30 SAŠA CVETANOVIĆ NIJE SMEO DA POGLEDA NIKOGA U PUBLICI

Saša Cvetanović, glavni osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića pojavio se obrijan i ošišan na nulu, pognute glave i ni jednog trenutka nije smeo da pogleda ka publici gde su sedele majka i sestra pokojnog Nikole.

Trenutno se pregledavaju spisi iz registratora, kojE je dostavilo Tužilaštvo, među kojom su i spisi koje je dostavio ubijeni advokat Vladimir Zrelec. On je svojevremeno branio Delibašića. Prikazane su i fotografije optuženih Saše Cvetanovića, koji je označen da je ubio Bojovića, kao i Ratka Koljenšića, optuženog da mu je pomagao. Te fotografije upoređivane su sa snimcima sigurnosnih kamera.

Posle pauze suđenje je nastavljeno.

16:30 Saša Cvetanović  je rekao da smatra da je unapred osuđen.

- Moj brat je hteo da dođe da svedoči dok je bio živ - rekao je Cvetanović.

- Hteo je i da kaže kako su ga maltretirali, pretili mu da će ga voditi u zoološki vrt ako ne svedoči - dodao je Cvetanović.

On je opet zatražio od sudije da mu se vrate lične stvari koje su zaplenjene nakon njegovog hapšenja.

17:00 KRAJ DANAŠNJEG SUĐENJA

Sledeće ročište zakazano je za 26. i 27. decembar.

Foto: MUP Srbije

Ono što je na prethodnom ročištu izazvalo pravu buru u sudnici jeste trenutak kad je glavnooptuženi za ubistvo Nikole Bojovića, Saša Cvetanović, pogledao u sestru pokojnog Bojovića, na šta je ona iste sekunde odreagovala.

- Smeće jedno, kako možeš da me pogledaš u lice nakon što si mi ubio Nikolu? - rekla mu je.

Miloš Vojnović, koji se nagodio i priznao Vidakovićevo ubistvo u zamenu za 10,5 godina zatvora u Beogradu, neće više prisustvovati pretresu osim u slučaju kada ga sud pozove. Njegov advokat će ipak biti prisutan.

Miloš Delibašić je uhapšen u julu 2013. godine u Crnoj Gori, a izručen je Srbiji u martu naredne godine, zbog teškog razbojništva u zlatari Izrael dajmond centar. On je zatim pravnosnažno oslobođen tih optužbi, ali je u junu 2014. optužen za zločinačko udruživanje i za podstrekavanje na ubistvo Vidakovića.

U KAKVIM SU ODNOSIMA VOJNOVIĆ I DELIBAŠIĆ 

Da podsetimo, Vojnović je, inače, u zamenu za svedočenje sklopio sporazum s Tužilaštvom - biće osuđen na 10 i po godina zatvora zbog ubistva Miloša Vidakovića i pripadnosti grupi koju su, kako se tvrdi, organizovali Slobodan Šaranović i Miloš Delibašić.

Delibašić je besan jer želi da dokaže da on nije kriv za ubistvo.

Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

UBISTVO VIDAKOVIĆA I BOJOVIĆA

Podsećamo, Vidaković koji je, inače, iz Pančeva, ubijen u julu 2013. godine hicima iz pištolja u jednom lokalu ispred Starog grada u Budvi. U vatrenom obračunu ranjeni su i gosti lokala J. V. (32) iz Pančeva, J. G. (24) iz Inđije, S. N. (26) iz Zemuna i O. P. (17) iz Berana.

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda u 7.5 sati naočigled brojnih prolaznika, u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru.

Prema tvrdnjama tužilaštva, neposredni izvršilac ubistva je Saša Cvetanović, koji to negira, dok je Ratko Koljenšić optužen da mu je pokazao Bojovića.

Kao naručilac ovog ubistva optužuje se Slobodan Šaranović, iz osvete Luki, a on je navodno Cvetanoviću i Koljenšiću platio 30.000 evra da počine ovaj zločin.

U maju ove godine na suđenju je prikazan snimak ovog zločina. Trenutak kad je Bojović ubijen zabeležile su okolne kamere, a na snimcima se vidi kako mu prilazi muškarac, sa kačketom i u maslinasto sivoj jakni, koji vadi oružje i počinje da puca obilazeći krug oko njega.

Daljinac

(K. Bezbradica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desko

    27. novembar 2017 | 18:23

    Momci zelimo vam brz izlazak iz zatvora ,pa poslije cemo vidjet sta kako :-) posebno laznom opasnom Delibasicu!

  • brko

    27. novembar 2017 | 22:03

    Izgleda da je 29 godina presudna za tzv zestoke momke a ako i prezive 29 ono izgleda da 30-tu retko ko preskoci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA