• 11

Šta je sve zaplenjeno i ko je sve uhapšen tokom velike policijske akcije (FOTO) (VIDEO)

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge

  • 11

Pripadnici policije su u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 139 osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Uhapšeno 139 osoba zbog droge i oružja, pronađene ZOLJE, BOMBE, 14,5 KG EKSPLOZIVA

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača "zolja", 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon višemesečnog operativnog rada, presekli su u Valjevu kanal za krađu i dalju prodaju eksplozivnih materijala i borbenih sredstava iz holding korporacije "Krušik".

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krađa oružja i dela borbenog sredstva uhapšeni su radnici holding korporacije "Krušik" M.G. (35) i M.Z. (39).

Foto: Telegraf

Osumnjičeni su uhapšeni u trenutku kada su automobilom prevozili 11,3 kilograma, kako se sumnja, ukradenog eksploziva "TNT", koji je bio skriven u prtljažniku u kanti za poludisperzione boje.

U Beogradu je uhapšen N.N. (35) u čijoj je šupi policija je pronašla tri i po kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača "Zolja" i tri ručne bombe M-75.

Takođe u Beogradu zbog istog krivičnog dela uhapšen je N.B. (24), u čijem je automobilu ispod naslona za ruku i držača za čaše, pronašla pištolj marke "glok", bez fabričkog broja sa pripadajućim okvirom i 13 metaka.

Još jedan Beograđanin D.Č. (49), uhapšen je jer je u njegovom stanu policija našla lovačku pušku, revolver, automatsku pušku - kalašnjikov, torbicu sa četiri okvira za automatsku pušku i više od 650 komada municije različitog kalibra.

Pripadnici policije u Šapcu zaplenili su oko 35 kilograma marihuane spakovane u 34 paketa i uhapsili pet osoba.

Tim povodom uhapšeni su N.S. (42), M.J. (38), M.J. (63), D.N. (62) i M.Z. (34).

Foto: MUP Srbije

Policija je u Beogradu otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsila I.K. (40).

Policija je prilikom pretresa njegovog stana otkrila prostoriju preuređenu za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima i dve veštačke bašte, šatora plastenika sa sistemom za održavanje vlage i temperature i lampama za veštačko osvetljenje.

Zaplenjeno je 18 saksija sa stabljikama marihuane, visine od oko pola metra, oko 10 grama marihuane i oprema za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima: dve lampe, dva tajmera, termostat za vlagu i temperaturu i za električnu energiju.

Policija u Zrenjaninu je otkrila laboratoriju za uzgoj halucinogenih pečuraka sa kompletnom opremom i uhapsilai pet osoba.

Tim povodom su uhapšeni V.T. (24), M.Š. (30), A.P. (20), S.S. (20) i L.G. (24).

Policija je od osumnjičenih zaplenila oko pet grama marihuane, 2,09 grama suvih halucinogenih pečuraka, sedam mobilnih telefona, sim karticu, lap top, vagicu za precizno merenje i drobilicu.

Foto: MUP Srbije

Pripadnici policije u Šapcu otkrili su laboratoriju za uzgoj halucinogenih pečuraka i uhapsili su S.R. (1982).

U Zrenjaninu je policija otkrila laboratoriju za veštački uzgoj marihuane i uhapsila M.S. (48), od kojeg je zaplenila više od kilograma suve marihuane, koja je bila spremna za prodaju.

U Šapcu, policija je otkrila dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i zaplenila dva kilograma i 627 grama suve marihuane i oko 11 i po kilograma sveže.

U toj akiciji su uhapšeni M.M. (57), S.P. (32) i D.P. (55).

Policija je, ilegalnu laboratoriju sa pratećom opremom u kojoj je bilo deset biljaka marihuane u sirovom stanju težine četiri kilograma i putna torba u kojoj se nalazilo kilogram i 200 grama osušene marihuane, pronašla prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog M.M.

Drugu ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima sa pratećom opremom policija je otkrila u pomoćnom objektu osumnjičene S.P, gde je zaplenila 15 stabiljka marihuane težine sedam i po kilograma.

Foto: MUP Srbije

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičene D.P. policija je pronašla više papirnih kesa u kojima se nalazi marihuana težine oko 1,4 kilograma.

Pripadnici MUP-a u Subotici otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili su S.R. (1976), od kojeg je zaplenila 19 stabljika marihuane težine oko tri i po kilograma i oko 900 grama sušene marihuane.

Poliicja u Kragujevcu uhapsila je M.T. (36) i zaplenila mu oko pet kilograma i četiristotine grama marihuane i 570 grama hašiša.

Pripadnici policije u Leskovcu uhapsili su D.R. (25) i zaplenili mu oko 13 kilograma marihuane, lovačku pušku i vagicu za precizno merenje.

U Kraljevu je uhapšen I.Ð. (22) i D.N. (20), jer je prilikom pregleda automobila u kome su bili osumnjičeni policija pronašla i zaplenila 2,1 kilogram marihuane.

Zbog istog dela u Beogradu je uhapšen M.Š. (33), jer je policija prilikom pregleda njegovog vozila zaplenila 175 grama heroina, manju količinu kokaina, 65 grama smeše paracetamola i kofeina koji se koriste za uvećavanje mase heroina i kokaina, dve merice sa tragovima kokaina i heroina i elektronsku vagicu sa tragovima narkotika.

Foto: A. Nalbantjan

Oduzet mu je i pištolj marke CZ sa okvirom i šest metaka, kao i jedna fantomka.

U Smederevu je uhapšen su I.D. (33), jer je prilikom pretresa stana osumnjičenog policija pronašla revolver magnum, pištolj marke "zoraki", ručnu bombu, kao i manju količinu naroktika.

Zbog istog krivičnog dela u Valjevu je uhapšen M.I. (20). Prlikom pretresa stana osumnjičenog policija je pronašla lovačku pušku, vazdušnu pušku, dva patrona za lovačku pušku i dva noža za automatsku pušku M 70.

U Somboru je uhapšen P.M. (1971) u čijem je stanu policija pronašla više komada raznog oružja i municije.

Zaplenjena je lovačka puška, karabin, vazdušna puška sa optičkim nišanom, dve ručne bombe, pištolj sa okvirom i 10 metaka, četiri okvira za automatsku pušku sa 84 metka, 27 metaka kalibra 7,9 milimetara, 70 metaka za gasni pištolj, dve kutije metaka za vazdušnu pušku, 67 patrona za lovačku pušku, kao i dva školska metka.

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Pripadnici policije u Kraljevu uhapsili su M.K. (47) u čijem je stanu pronašla automatsku pušku i 30 metaka, kao i malokalibarsku pušku sa optikom.

U Pančevu je uhapšen P.Ć. (50) kod kojeg je policija u stanu pronašla lovačku pušku, revolver marke CZ, kao i dvadesetpet metaka za magnum 357.

U Smederevu je uhapšen Ž.N. (66) u čijem je stanu policija pronašla pištolj marke "zastava" sa okvirom i šest metaka i vazdušnu pušku.

U Užicu je uhapšen B.Ð. (44) u čijem je stanu policija prilikom pretresa pronašla automatsku pušku, dva okvira i 58 metaka.

Pripadnici policije u Beogradu u saradnji sa Policijskom upravom Smederevo uhapsili su S.D. (43), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Prilikom pretresa stana i automobila osumnjičenog policija je pronašla automatsku pušku sa četiri pripadajuća okvira i 120 komada municije, pištol? sa okvirom i šest metaka i oko 747 grama amfetamina.

U Beogradu je policija uhapsila i dva maloletnika zbog pomenutih krivičnih dela dela jer je prilikom pretresa kuće osumnjičenih pronašla oko 600 grama marihuane, pištolj, vagicu za precizno merenje, 1.000 eura i 48.000 dinara.

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Pripadnici policije u Valjevu uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekslpozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Uhapšeni su M.S. (24), P.R. (26) i O.S. (24), dok je V.B. (24) uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Postoje osnovi sumnje da su oni posle više pokušaja policijskih službenika da zaustave BMV u kome su se nalazili, iz vozila izbacili futrolu za pušku u kojoj se nalazila lovačka puška, revolver, dva pištolja i kesica sa manjom količinom kokaina.

U Valjevu su uhapšeni P.R. (39), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog oduzela više od 14 grama marihuane, lovačku pušku i vazdušnu pušku.

Pripadnici policije u Kraljevu uhapsili su P.Ž. (42), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Prilikom pretresa kuće osumnjičenog policija je zaplenila oko 200 grama kanabisa, revolver, deset bojevih metaka za lovačku pušku i 6 metaka za gasni pištolj.

U Sremskoj Mitrovici uhapšen je B.J. (34), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavl?anje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pregleda automobila i stana osumnjičenog zaplenila 110 grama heroina spakovanog u tri paketa, 106 grama amfetamina, 23 grama kokaina, oko 400 grama marihuane, plastični špric sa "kanabisovim uljem ".

Pronađen je i revolver, digitalna vagica, 51 komad puščene municije, 134 metaka različitog kalibra i jedno putničko motorno vozilo.

U Leskovcu je zbog istih krivičnih dela uhapšen A.G. (26) pošto je policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog otkrila i zaplenila 142 grama marihuane, 21 gram semenki kanabisa, oko kilogram i po rezanog duvana, lovačku pušku, kundak i mehanizam za opaljivanje u delovima za lovačku pušku, 22 komada municije za lovačku pušku, 16 komada municije, vagicu za precizno merenje, automobil Lada Niva i kombi Reno bez registarskih oznaka.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su Ž.P. (34) osobu i zaplenili dva i po kilograma marihuane i 30 komada municije različitog kalibra, dok se za još jednim osumjničenim traga.

Foto: MUP Srbije

Policija je marihuanu i municiju pronašla prilikom pretresa stana osumnjičenog, gde su pronađene i dve digitalne vagice za precizno merenje.

Zbog istog krivičnog dela uhapšen je i Z.K. (39) jer je prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog policija pronašla više od dva kilograma spida i elektronsku vagicu za precizno merenje.

U Beogradu je uhapšen i M.D. (32) od kojeg je policija je zaplenila više od kilogram marihuana i elektronsku vagicu sa tragovima narkotika, kao i L.M. (29), od kojeg je zaplenjeno više od kilograma marihuane i manju količinu kokaina.

M.S. (36) koji se tereti za isto delo uhapšen je jer je pretresom stana osumnjičenog policija je zaplenila pola kilograma spida, oko 500 grama marihuane, 90 tableta ekstazija, dve vagice za precizno merenje kao i dva miksera za sastavljanje i mešanje opojne droge sa drugim supstancama.

U Boru je zbog istog krivičnog dela uhapšen M.O. (27), od kojeg je prilikom pretresa stana policija je zaplenila oko 50 grama marihuane, tri grama spida, četiri tablete ekstazi i tri mobilna telefona.

G.Ð. (32) uhapšen je u Valjevu, a sud mu je već odredio pritvor do 30 dana, nakon što je policija zaplenila oko kilogram i 100 grama marihuane, koji pronađeni u njegovom stanu.

Foto-ilustracija: Profimedia

U Zaječaru je uhapšen N.I. (37), u čijem je vozilu policija pronašla i zaplenila više od dva kilograma marihuane spakovane u dva paketa.

U Kruševcu je uhapšen D.A. (37), u čijem je vozilu policija pronašla i zaplenila oko 50 grama heroina.

Pripadnici policije u Nišu uhapsili su dve osobe i zaplenili više od kilogram marihuane. Uhapšeni su N.S. (44) i S.S. (29).

Pripadnici policije u Novom Pazaru uhapsili su tri osobe i podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv još dva maloletnika, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su Dž.G. (1997), R.H. (1999) i E.M. (1999), koji će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Policija je kod osumnjičenog E.M. i maloletnog lica, pronašla 40 grama marihuane, koju su im prethodno, kako se sumnja, prodali ostali osumnjičeni.

U Pančevu je uhapšen V.M. (43) u čijem je stanu policija otkrila i zaplenila 1,3 kilograma marihuane.

Foto-ilustracija: Profimedia

U istom gradu uhapšen je i P.Š. (45) od kojeg je policija zaplenila 670 grama marihuane, koja je pronađena prilikom pretresa stana i drugih prostorija.

Takođe u Pančevu uhapšeni su D.J. (33) i S.J. (31), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugi prostorija osumnjičenih pronašla i zaplenila oko 250 grama marihuane.

U Pančevu je uhapšen i A.Č. jer je policija prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i zaplenila 43 paketića heroina, manju količinu amfetamina i 103 tablete različitih vrsta.

Pripadnici policije u Prokuplju uhapsili su S.M. (48) i od njega zaplenili oko 68 grama marihuane.

U Somboru je uhapšen A.K. (21) od kojeg je policija prilikom pretresa stana, zaplenila 492 grama marihuana.

Pripadnici policije u Subotici uhapsili su S.V. (53) i zaplenila mu oko kilogram i trista grama marihuane.

Pripadnici policije u Užicu uhapsili su K.S. (22), jer je prilikom pregleda vozila kod osumnjičenog, u džepu jakne i rancu, pronašla oko kilogrma i 100 grama marihuane.

Pripadnici policije u Čačku uhapsili su M.K. (26), i zaplenili mu oko 60 grama marihuane, elektronsku vagicu za precizno merenje i tri mobilna telefona.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • TO

    Sve je to sitna boranija!

  • Doc

    A u Novom Sadu niko?

  • Baja Mali Knindza

    Ima li neko da ne prodaje drogu i da ne nosi oruzje sa sobom u ovoj drzavi?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima