Taksista u slučaju "kantrimen" pravosnažno oslobođen

Nakon ponovljenog suđenja Janković je oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo neotklanjanje opasnosti, saopšteno je iz suda

  • 5

Viši sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio taksistu "Pink taksija" Sašu Jankovića od optužbi da je izbegao da prijavi saobraćajnu nesreću u slučaju "Kantrimen" u kojoj je stradao Luka Jovanović (21). Odlukom Višeg suda u Beogradu odbijena je kao neosnovana žalba tužilaštva i potvrđena je presuda Trećeg osnovnog suda u Beogradu iz marta ove godine kojom je nakon ponovljenog suđenja Janković oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo neotklanjanje opasnosti, saopšteno je iz suda.

Slučaj "Kantrimen" ponovo pred sudom, Milićev izlazi iz zatvora?

Oslobođen taksista: Nastavak suđenja u slučaju "KANTRIMEN"

Nakon prvog suđenja Janković je bio osuđen na uslovnu kaznu od sedam meseci zatvora zbog neprijavljivanja nesreće, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Apelacioni sud u Beogradu je 2016. godine pravosnažno osudio na četiri i po godine zatvora vozača kantrimena Marka Milićeva (36) jer je u julu 2014. godine svojim vozilom usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Foto: Privatna arhiva

Tada je potvrđena presuda i njegovom kumu Bratislavu Vesoviću od godinu dana zatvora jer je krio Milićeva nakon incidenta, kao i jer mu je pomogao da sakrije "kantrimen".

Ovaj slučaj je izazvao veliku medijsku pažnju krajem leta 2014. godine, s obzirom da je Milićev nakon incidenta bio u bekstvu, a mesec dana kasnije je uhapšen u Kini i u kratkom roku je izručen Srbiji.

Tokom ovog procesa, sporan je bio i auto kojim je izvršeno krivično delo, s obizirom da nikada nije pronađen, a sumnja se da je rastavljen na komade i da nije bio regularan.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra 2014. godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osudio na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući.

Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen". Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valter

    6. decembar 2017 | 20:50

    Sljam od drzave i suda....uzas

  • Пацифиста

    6. decembar 2017 | 20:48

    Да је Милићев осуђен на 40 година робије без права на помиловање, скраћење и викенд одсуства јер није открио чији је аутомобил, где је завршио ни ко му је саучесник у сакривању аутомобила, другачије би размишљо ! Сама помисао да би из затвора изашао као старац би му развезала језик. Овако је очигледно да су се нивчано уградили и Милићев и неки судија.

  • Milk

    6. decembar 2017 | 17:22

    Nije ga ni trebalo optuzivati, nemoze taksista da bira putnike, samo se morao vuci po sudu bez potrebr i ostao bez zivaca i novca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA