≫ 

Detalji strašnog ubistva dečaka u Pančevu, u poslednji trenutak su promenili lokaciju tuče: Dvojica se ubijala, dok su lažni drugari gledali!

U Pančevu je danas tužno i tiho. I nema odgovora na pitanja od četvrtka uveče

  • 64

U Pančevu je u četvrtak uveče izboden I. A. (16) u tuči koja je izbila oko 2o časova. Dečak je preminuo na licu mesta, a policija je uhapsila M. S. (17) zbog sumnje da je on počinio ovo krivično delo. Kako Telegraf.rs saznaje, njihovi drugari su sve posmatrali. Tuča je ugovorena kod Mašinske škole, a do ubistva je došlo na drugom mestu.

Dečak ubijen u Pančevu: Izboden nožem u ugovorenoj tuči

Informacije do kojih je došao naš portal govore da je ubijeni dečak zadobio ubodnu ranu oštrim predmetom između levog pazuha i grudi. Iako je Hitna pomoć stigla na lice mesta nije mu bilo spasa, jer je iskrvario na licu mesta.

Dan kasnije 8, decembra, posle detaljnije istrage informacije su još šokantnije. U prvi mah se svima činilo da je sa momkom sve u redu, jer nije bilo velikih tragova krvi. Međutim, ubrzo dečku nije bilo spasa.

Tuča je navodno bila dogovorena kod Mašinske škole u Pančevu. Ipak, do incidenta je došlo u naselju Nova Misa. Opet, informacije do kojih smo došli govore da je do pomeranja mesta sukoba došlo jer se jedan od učesnika nije pojavio. Dodatnim telefonskim pozivima sukob je "preseljen" na drugu lokaciju, gde su na kraju učestvovala samo dve osobe. Ostali su gledali njihov sukob.

"Drugari", ako se oni mogu tako nazvati i koji su došli sa njima, nisu učestvovali u ovoj tuči.

Foto: masinska.edu.rs

Nekoliko desetina minuta kasnije, nesrećni dečak je ležao na trkačkoj stazi, u slabo osvetljenom delu, sa svih strana okružen policijom. 

- Nažalost, dobili smo kontradiktorne informacije o tome da li je pijan, da li je ubodna rana i tako dalje, ali smo odreagovali veoma brzo. Ekipa je u roku od nekoliko minuta bila na terenu i nažalost konstatovala da osoba leži bez svesti, odnosno bez znakova života. Tako da nismo mogli da mu pomognemo - rekao je dr Miroslav Tepšić, načelnik Službe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo.

Foto: Informer/Facebook - Ubijeni I. A.

U Mašinskoj školi muk i neverica. Učenici koji su poznavali ubijenog su u šoku.

- Ja sam mu predavala dva predmeta i ove i prošle školske godine i nije nikada pravio probleme i nije bio incidentan. Nije imao neopravdane izostanke, bio je redovan učenik, pristojan, kulturan – sve reči hvale o njemu - rekla je Svetlana Spasovski, pomoćnica direktora Mašinske škole u Pančevu za "013info".

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni 17-godišnjak je od ranije poznat tužilaštvu. Izbačen je iz Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" u Pančevu.

Foto: Informer/Facebook - Ubica N. S.

- Više javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema prema maloletnom N. S. (2000) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje  da je izvršio krivično delu ubistvo. Zahtevom se maloletnik tereti da je sinoć oko 20 časova u Pančevu, u naselju Nova Misa u tuči lišio života maloletnog I. A. starog 16 godina.

Printskrin/013 - Portparolka Višeg javnog tužilaštva u Pančevu Slavica Crveni Bubnjević

- Samim zahtevom tužilaštvo je sudiji za maloletnike predložilo određivanje pritvora da ne bi ometao postupak uticanjem na svedoke koje je neophodno saslušati jer je zbog načina izvršenja i posledice dela došlo do uznemirenja javnosti - rekla je portparolka Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, Slavica Crveni Bubnjević.

Dan kasnije, policija je pronašla i uhapsila 17-godišnjaka iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistvo.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden sudiji Višeg suda za maloletnike u Pančevu.

Foto-ilustracija: Profimedia

Pančevu i njegovim stanovnicima danas je preostalo ništa drugo nego da u kafanama, školama na ulici pričaju o onome što se dogodilo. Grad je potresla informacija, jer novi vid vršnjačkog nasilja je ovog puta uzeo i jedan mladi život.

Portal Telegraf.rs bori se protiv vršnjačkog nasilja, koje je sve veći problem u Srbiji. Opravdanje ne postoji, samo prevencija u kojoj svi moramo da učestvujemo, da ne bismo nastavili da brojimo žrtve.

Daljinac

(Telegraf.rs/Foto: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    8. decembar 2017 | 15:20

    Ovo je užas. Ali sve dok se o ovakvim dešavanjima budu raspitivali u školama, i profesore i školstvo budu krivili za nasilje jasno je da ne traže rešenje. Problem je u porodici. Objavite puna imena i prezimena nasilnika i njihovih roditelja. Roditelje na krivičnu odgovornost a siledžije u KP dom do punoletstva, a posle u zatvor. Bez "olakšavajućih činjenica". Na one koji huskaju, pa snimaju ovaj UŽAS, kao i njihove roditelje primeniti isti princip. Ne može škola da vaspitava stotine učenika, a da roditelji ne pokazuju interesovanje za vaspitavanje svoje dece. I ne pričajte mnogo o siromaštvu. I mi smo pre 35 godina bili i siromašni i besni zbog toga pa se nismo ubijali. I mi smo se tukli, ali smo mi posle prvog ozbiljnog udarca skakali, razdvajali i mirili zavađene. A sada degeneraci snimaju tuču, a kada prvi padne oni ga dotuku. Cini mi se da sada u porodici više vremena izdvajaju za vaspitavanje kućnih ljubimaca nego dece.

  • Apostol

    8. decembar 2017 | 13:31

    A sta pametno pa mogu da vide od nas koji treba da ih vaspitavamo I usmerimo na pravi put...Vide samo ocaj I nemastinu....tugu,jad I bedu...E u takvoj zemlji zivimo...I ko ih vaspitava? Ulica, zadruga, parovi, mediji...prikaz laznog morala...

  • Mali

    8. decembar 2017 | 17:55

    Krvnik,urodjeno mu je plus vaspitanje!!!! Doživotna odmah!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA