≫ 

Advokat oštećenih u slučaju napada na Malog i Vučića: Pritisak javnosti je uticao na ovo (VIDEO)

U Katanićevoj 33 advokat oštećenih Vesna Lončar govorila posle presude o uslovnoj kazni za žandarme

  • 1

Vanredno obraćanje povodom uslovnih zatvorskih kazni za žandarme koji su pretukli braću predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda održano je ispred zgrade Osnovnog suda u Katanićevoj ulici.

>>> Posle izricanja uslovnih kazni, advokat žandarma najavio žalbe (FOTO)

Vesna Lončar, advokat članova Kobri, Saše Jovanovića i Saše Stankovića koji su tokom Parade ponosa 2014. godine čuvali braću tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Siniše Malog, istakla je da je nezadovoljna presudom suda, pre svega jer je očigledno da je podlegao pritisku javnosti.

Posle izricanja uslovnih kazni, advokat žandarma najavio žalbe (FOTO)

-  Mi kao punomoćnici oštećenih zadovoljni smo utvrđenim činjeničnim stanjem, ali nismo zadovoljni sa blagom kaznom koja je izrečena okrivljenim pripadnicima Žandarmerije i smatramo da je sud podlegao pritisku javnosti - poručila je Vesna Lončar i naglasila da će zbog te odluke Javno tužilaštvo da podnese žalbu.

Foto: Suđenje žandarmima Tanjug/Sava Radovanović

Ona je u društvu advokata Srđana Stefanovića dodala da je sud imao naročitu teškoću, jer je predmet od početka bio pod pritiskom javnosti.

- Javnost je od početka bila naročito zainteresovana jer su u njemu učestvovali Andrej Vučić i Predrag Mali. Predmet je prebačen u političku arenu, a posle svakog suđenja u prethodne tri godine odbrana je davala polutačne informacije, dokaze je iznosila na selektivan način. Tako su oštećeni dobili ulogu okrivljenih, predstavljeni su kao predoči) - zaključila je ona.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Andrej Vučić i Predrag Mali kao i još dvojica pripadnika vojne policije tokom Parade ponosa 2014. godine prebijeni su na ulici od strane pripadnika žandarmerije koji su danas dobili 6 i 8 meseci uslovnog zatvora.

Ranije danas, potvrđeno je da žandarmi neće biti suspendovani sa posla.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA