Uhapšeni makro iz Novog Sada bio je ugledni, neprimetni bivši robijaš? Komšije čak ni ne znaju kako izgleda, a njihove reči lede krv u žilama

Druge komšije navode da nisu videle devojke koje su radile, kao ni policiju koja je uhapsila Sašu

  • 5

Makro Saša R. (46) koji je uhapšen u Novom Sadu pod sumnjom da se bavio trgovinom ljudima, tačnije da je podvodio devojke je bio očigledno toliko vešt u svom poslu, pošto komšije iz starijih šestospratnica u Ulici Omladinskog pokreta, koja se nalazi kod Železničkog parka nisu znale za njegov biznis.

Dao oglas za masažu, pa terao devojke na prostituciju: Novasađanin konačno pao zbog trgovine ljudima

Iako je Saša R. dve devojke primoravao na prostituciju u njegovom stanu, komšije nisu imale pojma.

- Mislim da znam ko je po liku, ali nismo imali pojma o prostituciji. Znate, Pariske komune i okolina nisu baš najmirniji kraj - kaže jedna komšinica za Blic.

Druge komšije navode da nisu videle devojke koje su radile, kao ni policiju koja je uhapsila Sašu.

- Kroz zgradu prođe mnogo ljudi. Ne možemo mi da znamo ko je došao zbog tih stvari - napominje druga komšinica.

Foto: Profimedia/BE&W

Kako se saznaje, Saša R. je povratnik u ovom poslu i već je optuživan za trgovinu ljudima. Protiv njega se pred novosadskim Višim sudom već vodi proces za isto delo, a poslednje ročište je trebalo da bude održano pre dva dana.

Optuženom za predhodno delo preti kazna od najmanje pet godina zatvora, a u zavisnosti od toga kako ovo delo bude okfalifikovano i ako bude osuđen, mogao bi da se nađe iza rešetaka na još dodatnih tri do 12 godina.

Akcija je trajala nekoliko meseci kako bi se došlo do opipljivih dokaza da se pod maskom masaže odvija prostitucija. Daljom istragom biće utvrđeno i da li je Saša bio učesnik šire mreže makroa, koji su na ovaj način vrbovali devojke za prostituciju.

Foto: Profimedia/imageBROKER

- Postojanje salona za masažu nije zakonski zabranjeno, a u onima gde se odvija prostitucija, kako bi imali validne dokaze pred sudom, potrebno je maltene da "maserke" i klijente uhvatimo na delu. Zbog toga je i ova akcija trajala nekoliko meseci, a makro je uhapšen kad smo došli do konkretnih dokaza da je podvodio devojke. One su dobijale novac od makroa, što je, osim straha, bio dodatni razlog da ćute - objašnjava sagovornik Informera.

Istraživanje je pokazalo da većina novosadskih prostitutki ima između 18 i 29 godina, kao i da se uglavnom radi o siromašnim devojkama, većinom romske nacionalnosti ili interno raseljenim sa Kosova i Metohije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA